Galaţi: Un pui de barză căzut din cuib şi o pisică prinsă între etajele unui bloc, salvaţi de pompieri

barza.jpg

pomier imbracat in uniforma tine in brate un pui de barza
Puiul de barză a fost salvat de pompieri
FOTO: ISU Galaţi
Citeste tot despre: 

Două misiuni inedite pentru pompierii din Galaţi! Duminică dimineaţă, salvatorii au readus în cuibul lui un pui de barză căzut de pe un stâlp, apoi au ajutat o pisică prinsă între etajele superioare ale unui bloc.

Pompierii au reuşit să salveze cu autoscara micile victime, care riscau să moară dacă nu s-ar fi intervenit în timp util, scrie adevarul.ro. Aceştia au fost solicitaţi mai întâi în comuna Folteşti, după ce un bărbat a anunţat la 112 că a găsit un pui de barză căzut din cuib.

barza2.jpg

masina de pompieri in misiune de salvare
Puiul de barza a fost dus in siguranta in cuibul sau

Până la sosirea echipajului de pompieri în localitate, puiul a fost hrănit şi ţinut la adăpost. Apoi, o echipă de la Electrica a ajuns la faţa locului şi a întrerupt furnizarea energiei electrice. „În acest fel, salvatorii care au folosit autoscara mecanică s-au putut strecura printre firele de înaltă tensiune pentru a reuni barza cu ceilalţi pui”, a declarat plutonierul major Dan Cristian Ionaşcu, purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi.

La scurt timp, pompierii gălăţeni au fost din nou solicitaţi, de această dată chiar în oraş, pentru a ajuta o pisică care rămăsese înţepenită între etajele superioare ale unui bloc din cartierul IC Frimu.

”Puiul de pisică scâncea acolo de câteva zile, iar proprietara nu a reuşit să îl extragă dintre acoperişuri, astfel încât am fost nevoiţi să acţionăm cu autoscara pentru a-l aduce înapoi în siguranţă”, mai spune purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi.

 

Citeşte şi:

 

Salvatorul de pisici! A salvat deja 50 de patrupede

Au salvat puii de barză rămaşi orfani

Loading...

Citește și

  • cuiburi de barza, barza, gunoaie, societatea ornitologică româna

    Câţi dintre noi se gândesc că un simplu gest poate distruge o viaţă sau chiar echilibrul naturii? Aruncăm nepăsători ambalajele din plastic sau din sticlă, chiar şi resturi textile. Iată o întâmplare care i-a uimit si impresionat pe biologi şi care ar trebui să ne dea de gândit tuturor: specialiştii au salvat o barză la un pas de moarte din cauza unor gunoaie.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1