Gabriel Oprea vrea să fie deputat. Reacția dură a mamei polițistului Bogdan Gigină.”Dai dovadă de nesimțire crasă”

Ultima actualizare:

    Gabriel Oprea nu ține cont de dosarul în care este judecat pentru ucidere din culpă și candidează la alegerile parlamentare
Gabriel Oprea nu ține cont de dosarul în care este judecat pentru ucidere din culpă și candidează la alegerile parlamentare

Este judecat pentru ucidere din culpă, dar asta nu pare să-l afecteze pe Gabriel Oprea. Fostul vicepremier va candida ca independent la alegerile parlamentare din 6 decembrie, pentru un mandat de deputat, în m București. ”Dai dovadă de nesimțire crasă”, i-a transmis Carmen, mama polițistului Bogdan Gignă, mort în coloana sa oficială.

Gabriel Oprea (59 de ani) a anunţat, în urmă cu două zile, că va candida la legerile parlamentare 2020 pentru a reprezenta drepturile militarilor şi poliţiştilor.

Gabriel Oprea: ”Am decis să reprezint interesele militarilor și polițiștilor”

”Am revenit la UNPR, m-au ales colegii iarăşi preşedinte, suntem într-un proces cu PMP-ul şi până atunci am hotărât să îi reprezint, la cererea lor, a militarilor, a poliţiştilor, să îi reprezint prin asociaţie şi din Parlamentul României, Comisia de Apărare ca independent. Nu aş vrea să spun vorbe mari, dar am această autoritate - şi morală, şi profesională - să îi strâng în jurul meu, pe toţi militarii şi poliţiştii din tot sistemul de securitate. Mă refer la militarii din Ministerul Apărării, militari, jandarmi, pompieri, poliţişti din Ministerul de Interne. Tot ceea ce înseamnă securitate naţională a României. Vreau să ştiţi, plus-minus, aceşti oameni reprezintă aproximativ 500.000 de oameni. Aproximativ 300.000 de activi şi 200.000 de rezervişti”, a transmis Oprea duminică, în cadrul unei conferinţe de presă.

Gabriel Oprea se consideră nevinovat în cazul morții polițistului Bogdan Gigină

El a subliniat că în momentul în care au existat acuzaţii împotriva sa a demisionat din funcţiile deţinute.

”Am acţionat ca un militar, mi-am dat demisia din toate funcţiile. Şi din funcţia de vicepremier, şi din cea de preşedinte de partid, şi din cea de senator, chiar dacă toţi senatorii au votat să nu înceapă urmărirea penală împotriva mea - considerând că nu sunt vinovat de vreun accident - mi-am dat demisia şi astăzi sunt independent”, a mai precizat Gabriel Oprea.

Carmen Gigină, la înmormântarea fiului său
Carmen Gigină, la înmormântarea fiului său

Deși se consideră nevinovat, Carmen Gigină, mama polițistului care, în urmă cu cinci ani, a murit în coloana sa oficială, a avut o reactie dura la auzul vestii ca Gabriel Oprea vrea să fie deputat.

”Privesc stupefiată, indignată, cum cel din ordinul căruia a murit copilul meu, la cinci ani de la moartea lui, candidează la postul de deputat folosind drept slogan <<Demnitate pentru Romania>>. Demnitate conform dex-ului înseamnă calitatea de a fi demn, atitudine demnă, prestigiu, autoritate morală. Demnitate, calitate de care nu ai dat dovadă, domnule! Fără a vrea să fac referire la alte detalii, dacă poți să ne răspunzi cât de demn ai fost când, din ordinul tău, în seara de 20 octombrie 2015, a murit un tânăr polițist, în vârstă de 28 de ani, doar pentru că aveai nevoie de coloană oficială să te întorci de la restaurant acasă? De câtă demnitate ai dat dovadă mergând  la cumetrii, nunți, nevoi fiziologice la domiciliu etc cu coloana oficiala? Cât de demn ai fost ordonând șoferului ca mașina în care te aflai să nu oprească la locul accidentului, când un tânăr murea într-o baltă de sânge, pe un caldarâm ud din ignoranța ta? Demn a fost copilul meu, demni suntem noi, oamenii, care asistăm la nesimțirea crasă de care dai dovadă!  Oamenii pe care continui să-i însulți!”, a scris Carmen Gigină pe pagina sa de Facebook.

Polițistul Bogdan Gigină a ajuns cu motocicleta într-o groapă

Moartea timpurie a unicului său copil a distrus-o pe Carmen Gigină. Bogdan Gigină, polițistul de la Brigada Rutieră, avea 28 de ani când s-a prăpădit.

Bogdan Gigină se căsătorise de un an
Bogdan Gigină se căsătorise de un an

S-a întâmplat pe 20 octombrie 2015, în jurul orei 19.00, pe Calea Știrbei Vodă. Ploua cu găleata, era întuneric, iar el deschidea cu motocicleta coloana oficială a lui Gabriel Oprea, pe atunci vicepremier și ministru de Interne.

Era zorit prin cască, iar în timp ce gonea pe carosabilul ud cu 84 km/h, după cum s-a stabilit în timpul anchetei, a derapat pe marcajul lucios de la trecerea de pietoni, a pierdut controlul și a ajuns în groapa adâncă de trei metri, săpată pe mijlocul străzii. S-a făcut praf!

Gabriel Oprea, acuzat de ucidere din culpă

DNA a finalizat pe 1 mai 2018 dosarul morții polițistului Bogdan Gigină. Procurorul de caz a propus trimiterea în judecată a fostului ministru de Interne Gabriel Oprea, fiind acuzat  de abuz în serviciu și ucidere din culpă.

El ar fi beneficiat de coloana oficială cu motociclist antemergător deși nu avea dreptul. Coloana îl însoțea pe Oprea la întoarcerea acasă de la o unitate a SRI.

În plus, anchetatorii susțin că fostul demnitar ar fi determinat dispozitivul de însoțire să meargă foarte repede în oraș, în condiții de ploaie, toamna târziu.

Părinții merg des la mormântul polițistului Bogdan Gigină
Părinții merg des la mormântul polițistului Bogdan Gigină

Ancheta a fost greoaie pentru că procurorii DNA au avut de audiat peste 60 de persoane, la cererea apărării. Au fost făcute două expertize și s-a cerut declasificarea mai multor documente, printre care comunicarea dintre polițist și dispecerat. Judecătorii de la Tribunalul București au decis pe 10 ianuarie 2019 ca dosarul să fie retrimis la DNA.

Inițial, DNA a trimis dosarul la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, însă Instanţa Supremă şi-a declinat competenţa în favoarea Judecătoriei Sectorului 1.

Ulterior, Judecătoria Sectorului 1 a trimis dosarul la Tribunalul Bucureşti, unde se judecă în prezent.  Curtea de Apel Bucureşti a decis definitiv pe 7 iulie 2020 începerea judecării pe fond în dosarul.

Citește și: 

image
image
image
image
image
image
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net