Furtuni și vijelii în toată țara! Un cioban lovit de trăsnet a murit în Galați

furtuni-romania.jpg

Ploi torențiale și furtuni în aproape toată țara
Foto: Pixabay

Vremea extremă a pus din nou stăpânire pe țara noastră. Meteorologii au emis avertizări cod galben şi portocaliu de ploi torenţiale, vijelii şi grindină, valabile în aproape toată România, iar vijeliile au reușit deja să facă „prăpăd”, la doar o zi de la atenționări.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, în dimineaţa zilei de luni, 24 iunie, o avertizare cod portocaliu de instabilitate atmosferică şi ploi abundente pentru 13 judeţe din ţară. Sunt vizate judeţele Suceava, Botoşani, Neamţ, Bacău, Argeş, Dâmboviţa, Teleorman, Gorj, Vâlcea, Olt, Dolj, precum şi zona de munte a judeţelor Vrancea şi Prahova.

Furtuni și vijelii puternice în toată țara

O zi mai târziu, marți, România parcă a fost „măturată” de furtuni, ploile torențiale și vijeliile făcându-și simțită prezența în special în sudul țării. În Buzău 10.000 de familii au rămas fără curent electric, iar un cartier din Brăila a fost inundat de apa cărora canelele nu îi mai puteau face față.

Furtuna a ajuns și în București, unde zeci de copaci au fost rupţi de vânt şi peste 20 de maşini avariate. Furtuna a pus stăpânire din nou peste Capitală, după ce meteorologii au emis un cod portocaliu de vânt puternic marți, 24 iunie, la ora 17:00.

Şi asta după ce săptămână o schelă a fost luată pe sus de rafale la fel de puternice. Peste 30 de copaci au căzut în Capitală şi în judeţul Ilfov în urma furtunii care a avut loc marţi seara, fiind avariate 21 de autoturisme.
Echipele de intervenţie ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti - Ilfov (ISUBIF) au acţionat marţi, 25 iunie, pentru îndepărtarea a 37 de copaci căzuţi. În urma furtunii, un panou publicitar a căzut, iar şase elemente de construcţii sunt în pericol de cădere. S-a acţionat şi pentru degajarea a doi stâlpi căzuţi. Potrivit ISUBIF, 21 de autoturisme au fost avariate, conform Digi 24.

copaci-cazuti.jpg

Mai mulți copaci au căzut în București, în urma furtunii puternice de marți, 25 iunie
Foto: Captură Digi 24

Un cioban lovit de trăsnet a murit în Galați, după furtună

Un cioban a murit lovit de trăsnet în județul Galați, după furtuna care a afectat zona de nord a regiunii. Omul a fost găsit de săteni pe câmp iar echipajele de urgență nu au putut decât să constate decesul acestuia.

Bărbatul, în vârstă de 60 ani, a fost găsit mort pe câmp, în zona localităţii Ţigăneşti, din apropierea orașului Tecuci. Localnicii care l-au găsit pe cioban au sunat la 112, iar la faţa locului au sosit o ambulanţă şi un echipaj de poliţie, arată Agerpres. „A intervenit un echipaj de la Ambulanţă, care a descoperit la bărbatul de 60 ani leziuni specifice loviturii de fulger. Nu s-a mai putut face nimic decât să se constate decesul”, a declarat directorul Serviciului de Ambulanţă Judeţean Galaţi, Mihai Polinschi.
 

 

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1