Fratele lui Ion Dolănescu, reținut. E acuzat că ar fi obținut ilegal bani de la stat în timpul pandemiei

Ultima actualizare:

    Constantin Dolănescufoto: Facebook
Constantin Dolănescufoto: Facebook

Zeci de lăutari din Dâmboviţa au fost reţinuţi pentru înşelăciune, fals, uz de fals şi fals în declaraţii. Ei sunt acuzaţi că luat bani pe nedrept de la stat, aducând dovezi false potrivit cărora, activitatea lor a fost afectată de pandemia de COVID-19. Printre aceștia se numără și Constantin Dolănescu, fratele regretatului Ion Dolănescu.

În realitate însă, lăutarii încasau şi sumele de la stat, dar cântau şi la evenimente private, care nu ar fi trebuit să aibă loc. Printre cei reţinuţi se află şi fratele regretatului artist Ion Dolănescu - Constantin Dolănescu, scrie Adevarul.ro. „Ca urmare a activităţilor de cercetare desfăşurate în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune, fals, uz de fals şi fals în declaraţii, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au pus în aplicare 24 de mandate de aducere. Toate persoanele au fost conduse la sediul poliţiei pentru audieri”, se arată într-un comunicat al IPJ Dâmboviţa.

Prejudiciu de 1.550.000 de lei

În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că, în perioada octombrie 2020 - aprilie 2021, cu ajutorul administratorilor a două societăţi comerciale, ar fi fost întocmite în fals contracte de prestări servicii din care să rezulte că activitatea artistică a bănuiților ar fi fost afectată de pandemia de COVID - 19. În baza declaraţiilor întocmite în fals, lăutarii ar fi obţinut indemnizaţii din partea Agenţiei de Plăti şi Inspecţie Socială, fiind creat un prejudiciu de 1.550.000 de lei. Printre cei vizaţi de anchetă se află şi fratele regretatului artist Ion Dolănescu - Constantin Dolănescu. Cei 23 de lăutari și-au petrecut noaptea după gratii, iar azi (20 mai) vor fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Targoviște pentru dispunerea unor măsuri preventive.

Imagini video cu lăutarii reținuți, pe www.adevarul.ro 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
24c513e9 minivacanta de 1 mai si paste 620x413 1 webp
image png
lacul verde resort 7fbfbc original jpg
image png
Abubakar  Tahiru cartea recordurilor jpg
batran confuz istock1 jpg
calcule calculator bani salariu pensie rate bancare datorie
buster jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net