FOTO «Văduva albă», huiduită că l-a ars pe Nicolaescu

Ultima actualizare:
Sotia lui Nicolaescu la incinerare
Sotia lui Nicolaescu la incinerare

Câteva zeci de admiratori ai regizorului s-au adunat la crematoriul uman Vitan-Bârzeşti. Oamenii regretă că sicriul a fost închis cât timp a fost depus la Cercul Militar Naţional şi nu l-au putut vedea pe Sergiu Nicolaescu.

Sotia lui Nicolaescu la incinerare
Sotia lui Nicolaescu la incinerare

UPDATE 16.00 Sora regizorului, Iolanda Nicolaescu, a dezlegat misterul paltonului purtat de soţia maestrului. "N-aţi văzut că era mare la mâneci? Era paltonul fratelui meu. A fost dorinţa lui, ca Dana să nu vină îmbrăcată în negru la înmormântarea lui. Prin urmare, ea a îmbrăcat un palton al fratelui meu, ca să-l simtă mai aproape de ea. Aşa fost şi la înmormântarea mamei mele. Nu m-a lăsat să vin îmbrăcată în negru la înmormântarea ei", a precizar Iolanda Nicolaescu la Antena 3.

Sicriul a fost purtat de militari
Sicriul a fost purtat de militari

Onoruri pentru regizor, Huo! pentru «Văduva albă»

Sicriul a fost purtat de militari
Sicriul a fost purtat de militari

Familia a dorit discreţie totală, dar publicul care l-a iubit s-a revoltat că nu l-a putut conduce pe ultimul drum. Maestrul Sergiu Nicolaescu a fost incinerat ieri la Crematoriul Vitan-Bârzeşti din Capitală. Soţia sa, Dana, a fost huiduită minute în şir de cele câteva sute de persoane. A fost multă emoţie, lacrimi, gardă de onoare, femei îndoliate, prieteni înlăcrimaţi, dar şi huiduieli şi strigăte din mulţime. Aşa a fost plecarea dintre noi a regizorului şi actorului Sergiu Nicolaescu. Iată filmul unei zile foarte triste.

Ora 7.30. Dana Nicolaescu a părăsit locuinţa din strada Zambaccian, înconjurată de bodyguarzi.

Ora 8.30. Soţia regizorului a intrat în Cercul Militar, unde se afla expus sicriul. Afară aşteptau zeci de persoane care nu au mai apucat să îi aprindă o lumânare marelui dispărut.

Ora 10.30. Garda de Onoare "Mihai Viteazul" a scos cu onoruri militare sicriul din Casa Armatei, iar zeci de persoane au strigat "Ruşine!", "Nu îl ardeţi!", la adresa soţiei regizorului.

Oamenii care au venit la crematoriu au fost revoltaţi de decizia incinerării

Sicriul a fost purtat de militari
Sicriul a fost purtat de militari

Ora 10.45. Primul care a ajuns la funeraliile cineastului a fost Ion Iliescu, păzit de câteva gărzi de corp. Ulterior şi-au făcut apariţia actori şi prieteni ai regizorului. "Cum a putut să facă aşa ceva? E îngrozitor! A fost un mare om, care merita o slujbă creştinească şi o înmormântare!", se revoltau ieri sute de persoane, care au venit la crematoriu pentru a-i spune adio celui pe care l-au stimat toata viaţa.

Nimeni nu părea să fie de acord cu decizia soţiei maestrului, care, conform familiei, ar fi respectat dorinţa celui dispărut, de a nu fi îngropat. Mulţi aveau lacrimi în ochi sau au plâns în hohote, în momentul în care sicriul a fost adus la Crematoriul Vitan-Bârzeşti. Garda de Onoare "Mihai Viteazul" îl aştepta în faţa scărilor principale, rudele au intrat tot pe acolo, dar sicriul a intrat pe uşa din spate.

ORA 11.15. O limuzină neagră a adus pe membrii familiei lui Sergiu Nicolaescu. Soţia Dana Nicolaescu, 35 de ani, purta un palton deschis la culoare, lucru care a stârnit revolta oamenilor prezenţi în faţa crematoriului. Mulţimea i-a spus imediat "Văduva albă". Unii spuneau că paltonul lung şi larg, ca şi fularul, i-ar fi aparţinut lui Sergiu Nicolaescu. A fost găsită şi o explicaţie pentru mesajul de pe coroană, "Ştii tu ... ELF". Cele trei iniţiale se pare că ar însemna "Eternal Love Forever", o formulă des folosită de cei doi soţi.

Ora 12.00. Doar circa 50 de persoane au putut participa la funeralii. Ion Iliescu a fost primul care a părăsit crematoriul, urmat la scurt timp de membrii familiei.Oamenii erau nemulţumiţi de felul în care s-a desfăşurat ceremonia şi pentru că cineastul nu a avut parte de o înmormântare creştinească, cu preoţi şi slujbă religioasă. "Huo!", "Ruşine!", i-a strigat mulţimea, din nou,  Danei Nicolaescu.

Acesta este cuporul în care trupul neînsufleţit a fost băgat cu tot cu sicriu

Sicriul a fost purtat de militari
Sicriul a fost purtat de militari

O mână de cenuşă într-o cutie neagră. Atât a mai rămas din Sergiu Nicolaescu după ce a fost ars timp de două ore în cuptorul Crematoriului Cenuşa. Nea Emi este şeful echipei care se ocupă de incinerarea oamenilor la crematoriu. Ca în fiecare zi, şi ieri a venit la ora 8.00 pentru a da drumul la cuptor şi a face ultimele probe.

Sicriul a fost purtat de militari
Sicriul a fost purtat de militari

Nu era însă o zi obişnuită şi se simţea apăsat de faptul că urma să joace rolul principal într-un eveniment emoţionant. Urma să îl introducă cu paleta de fier,  în cuptorul de care răspunde de atâţia ani pe idolul său, pe marele Sergiu Nicolaescu. 

Mâna de cenuşă rezultată după incinerare se introduce într-o urnă specială

Sicriul a fost purtat de militari
Sicriul a fost purtat de militari

A vegheat personal ca timp de o oră şi jumătate să se atingă temperatura standard. Maestrul a fost adus la 11.00 la crematoriu şi apoi membrii familiei au putut să-şi ia rămas bun de la el într-o cameră numită "cameră de ceremonii".


    Sicriul a fost purtat de militari
Sicriul a fost purtat de militari

După o oră, Nea Emi îşi intră în rol şi coboară coşciugul cu celebrul regizor cu un lift în camera cuptorului şi îl pune pe un cărucior special de unde cu o paletă de fier îl împinge în foc. Timp de două ore la o temperatură de aproape 1.000 de grade coşciugul şi Sergiu Nicolaescu sunt topite de-a valma.

Apoi fochistul se duce şi cu o unealtă din dotare, similară unei lopăţele, strânge cenuşa adunată într-o tavă sub cuptor şi o pune în urna specială pe care o dă soţiei. Recipientul costă 715 lei, are 35 de cm înălţime şi 18 cm lăţime şi este de formă dreptunghiulară, are capac cu şurub. (Adrian Popescu)

Văduva lui Sergiu Nicolaescu a primit ameninţări cu moartea pentru că vrea să îşi incinereze soţul. Surse din apropierea familiei au declarat pentru wowbiz.ro că văduva lui Nicolaescu a primit ameninţări cu moartea. Un bărbat a sunat şi i-a trimis mesaje în care-i spunea Danei Nicolaescu că va fi omorâtă dacă nu renunţă la ideea de a-l incinera pe regizor. Apropiaţii Danei se gândesc dacă să apeleze la Poliţie pentru a da de urma individului care a trimis ameninţările.

Rămâne la Belu sau pleacă la Târgu Jiu?

Regretatul regizor avea cumpărată o criptă pe şase nivele în cimitirul din Târgu Jiu. Totodată, municipalitatea din Bucureşti îi oferise un loc şi pe Aleea Celebrităţilor, din cimitirul "Belu", loc unde odihneşte mama maestrului. Însă, sora acestuia a afirmat pe posturile de televiziune că dorinţa lui Sergiu Nicolaescu era ca toţi să ajungă în cavoul familiei din Târgu Jiu.

A apărut un fiu necunoscut

Vineri seară, un pretins fiu a apărut, în sensul că a trimis o cerere în care spune că trăieşte în Germania şi că cere interzicerea incinerării lui Sergiu Nicolaescu. Sora regizorului, Iolanda Nicolaescu, a declarat public că nu are cunoştinţă ca fratele ei să fi avut copil, dar că ar fi de acord ca astfel de persoane să se supună unor analize pentru determinarea paternităţii.

Cinematografele luate cu asalt

Sălile de cinema au fost neîncăpătoare, iar zeci de persoane au fost revoltate că nu au mai putut intra din cauza aglomeraţiei, vineri şi ieri.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net