FOTO Ucigaşul lui Mihalea, liber după 21 de ani. Criminalul a devenit un om religios

Ultima actualizare:

Nelu Florian Gavrilă, unul dintre autorii crimei care a îngrozit o ţară întreagă în anii 90, este liber, după 21 de ani de detenţie. Condamnat pentru uciderea lui Ioan Luchian Mihalea, Gavrilă este de ieri, de la ora 16.05, un om liber.

Nelu Florian Gavrilă, deţinut la Penitenciarul din Găeşti, a ispăşit deja 21 de ani din pedeapsa cu detenţie pe viaţă, la care fusese condamnat pentru uciderea lui Ioan Luchian Mihalea. La ieşirea din arest, fostul deţinut nu a dorit să spună nimic şi s-a urcat într-un taxi care a demarat în trombă. A folosit aceeaşi maşină cu alţi doi deţinuţi, colegi de celulă, care au fost şi ei eliberaţi.

Nelu Florian Gavrilă a fost încarcerat în Penitenciarul Găeşti
Nelu Florian Gavrilă a fost încarcerat în Penitenciarul Găeşti

Nelu Florian Gavrilă a încercat si anul trecut să obţină eliberarea condiţionată de la Penitenciarul Găeşti, dar i-a fost respinsă cererea. Acum, ucigaşul a arătat, prin avocatul său, că s-a purtat exemplar în cei 21 de ani de închisoare şi a cerut să fie eliberat pentru bună purtare. Judecătoria din Găeşti a admis propunerea comisiei din cadrul penitenciarului de eliberare condiţionată a bărbatului. În ultimii ani, Gavrilă ar fi început să se căiască tot mai mult pentru fapta pe care a comis-o şi s-ar fi aplecat mai mult spre cele duhovniceşti. Mihalea a fost fondatorul şi conducătorul grupului vocal Song, dar şi al corului de copii Minisong, din care au făcut parte şi Alina Sorescu, Dana Rogoz sau Gianina Corondan.

În perioada comunistă, Song devenise un adevărat fenomen şi se bucura de o popularitate imensă, pentru că ieşea din tiparele vremii. Membrii grupului erau „o gaşcă“ veselă, optimistă, aveau un repertoriu „exotic“ (care includea colinde şi piese străine), purtau costume viu colorate, dansau pe scenă. În decembrie 2014, grupul Song a revenit pe scenă după 20 de ani şi a susţinut un concert extraordinar de Crăciun, la Sala Radio din Capitală.

Complicele lui Gavrilă rămâne după gratii

În februarie 2014, Ionel Păun, complicele lui Gavrilă, a depus o cerere de eliberare condiționată, ca și ”colegul” lui de crimă. Deţinut în Penitenciarul Drobeta Turnu Severin, Păun spera să iasă din închisoare, la 20 de ani de la comiterea crimei. Magistrații au decis însă să respingă cererea din cauza comportamentului său agresiv din detenţie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
canicula asia profimedia jpg
sirena elle jimenez ofimedia jpg
record temperatura jpg
timisoara sinucidere saptamana mare jpg
ploaie primavara shutterstock 1660946191 jpeg
Printul William si Kate Middleton jpg
Ministrul finanțelor Marcel Boloș vizitează Trezoreria Municipiului București și Trezoreria sector 3, în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
autostrada moldovei a7 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net