FOTO Și miresele s-au dus la vot! Două cupluri din diaspora au votat în ziua nunții

Ultima actualizare:

    Mirii s-au dus să voteze în ziua nunții Foto: Facebook
Mirii s-au dus să voteze în ziua nunții Foto: Facebook

Scene inedite la două secții de vot din diaspora! Două cupluri au mers să voteze chiar în ziua nunții, în Germania și Italia. Două românce au pus stampila pe buletinul de vot, în rochie de mireasă, după cum se poate observa în mai multe fotografii publicate pe rețelele de socializare.

Românii de pretutindeni au luat în serios votul pentru alegerile prezidențiale 2019, mergând în număr mare să pună ștampila pe buletinele de vot, chiar dacă se află la mii de kilometri de casă. În diaspora, două cupluri au ținut neapărat să voteze, chiar dacă au venit direct din fața altarului, mirii fiind îmbrăcați la 4 ace, numai gata de petrecere. 

„Momente speciale la Secția de Votare nr.181, Sögel”, este mesajul Ambasadei României în Republica Federală Germania, publicat pe Facebook, însoțit de mai multe fotografii cu mirii iubitori de patrie. Un alt cuplu de miri români din Italia a făcut același lucru, mergând să-și exprime votul la alegerile prezidențiale 2019 chiar în ziua în care au avut nunta. „Lecce-Italia! Așa se votează în diaspora!”, este mesajul transmis de Aurelia Ceoromila, o româncă din Italia, tot în mediul online. 

La vot în rochie de mireasă
La vot în rochie de mireasă

Peste 280.000 de români au votat la secțiile din afara țării, chiar și în ziua nunții 

Românii din diaspora votează la alegerile prezidenţiale 2019, în premieră, timp de trei zile, de vineri, 8 noiembrie, până duminică, 10 noiembrie. În prima zi de vot, secțiile din străinătate s-au deschis la ora 12.00 (ora fiecărei tări), iar în celelalte două zile, votarea va începe de la ora 07.00.

Peste 280.000 de români au votat la secțiile din străinătate, până la ora 21.00, potrivit AEP. Numărul de alegători înregistrat acum este cu 75% mai mare decât totalul alegătorilor din primul tur al scrutinului din 2014. Cele mai multe voturi după aproape două zile de scrutin au fost înregistrate în Italia (peste 50.000, la ora 21.00), Marea Britanie (45.000) și Germania (40.000).


    Foto: Facebook
Foto: Facebook

Mesajul lui Mihai Șora odată cu alegerile prezidențiale 2019

Mihai Șora a publicat, la rândul lui, un mesaj în mediul online, prin intermediul căruia le amintește alegătorilor că forța lor stă în vot. „Dragi prieteni, vă aștept la vot. Forța noastră este votul. Cine nu conștientizează această propoziție elementară nu a înțeles nimic din temeiurile democrației. Nu alegem doar un om: ne alegem viitorul. 

Al Dumneavoastră observator independent (și plin de speranțe) Mihai Șora, 9 noiembrie 2019. P.S. Echipa de la Florența este formidabilă! Sunt oameni entuziaști și pricepuți. Niciodată votarea nu a fost mai simplă ca acum: fără coadă, fără nervi. #fiecarevotcontează”, a transmis Mihai Șora.


    Foto: Facebook
Foto: Facebook
image
image
image
image
image
image
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net