FOTO Sectorul 5 iese din anonimat. Proiect fabulos discutat de primărie cu Banca Mondială

img_1.jpg

proiect Banca Mondiala, cartier locuinte sectorul 5, Daniel Florea, Laser Valley, cartier Antiaeriana
Primarul Daniel Florea și reprezentanta Băncii Mondiale au semnat marți acordul de asistență tehnică

Primăria Sectorului 5 a semnat cun acord de asistență tehnică cu Banca Mondială pentru dezvoltarea economică sustenabilă a acestei zone a Capitalei. Edilii Sectorului 5 au cerut sprijin pentru demararea celui mai grandios proiect de dezvoltare urbană pe care l-a cunoscut Bucureștiul de după 1989.

Un cartier de locuințe cu 40.000 de unități locative, o maternitate, o sală polivalentă, un bazin olimpic de înot, un muzeu, un centru administrativ și școli, toate dispuse pe o suprafață de 110 hectare de teren din zona străzii Antiaeriană, sunt facilitățile pe care autoritatea locală le vrea edificate din pământ în următorii ani. Primăria a semnat un acord cu Banca Mondială, instituție care le va spune edililor dacă visează prea frumos și cu ochii deschiși sau dacă planurile lor pot fi puse în practică. Deocamdată, primăria nu știe de unde va atrage finanțare, nici care e valoarea totală a proiectului. Specialiștii Băncii Mondiale vor oferi primăriei datele tehnice necesare demarării acestui proiect uriaș, însă n-ar fi exclus ca parteneriatul să se materializeze și cu un acord de finanțare.

„Este primul proiect de acest gen dezvoltat în România ultimilor 30 de ani, iar,  pentru un proiect atât de mare, nu puteam să sperăm la un partener mai bun decât Banca Mondială”, a declarat primarul Sectorului 5, Daniel Florea.

masterplan_antiaeriana.jpg

proiect Banca Mondiala, cartier locuinte sectorul 5, Daniel Florea, Laser Valley, cartier Antiaeriana
Așa arată cartierul cu 40.000 de locuințe în viziunea edililor Sectorului 5. Deocamdată este o viziune de ansamblu. Foto: Primăria Sectorului 5

În plus, edilii intenționează să regenereze complet cartierul Ferentari, în scopul modernizării unor zone publice precum Livezilor, Iacob Andrei și Zăbrăuți. Însă, cireașa de pe tort a programului de dezvoltare urbană durabilă o reprezintă crearea unui hub tehnologic – Laser Valley – în imediata apropiere a celebrului laser de la Măgurele. Prin acest proiect, primăria vrea să atragă  investitori strategici, interesați de oportunitățile de afaceri pe care le oferă proiectul ELI-NP de la Măgurele.

„Sectorul 5 va deveni, în perioada următoare, principalul pol de creștere economică de la nivelul Capitalei. Este și o mândrie personală să constat că proiectele pe care le-am gândit și propus la preluarea mandatului atrag parteneri atât de valoroși. Aceste proiecte prind contur și vor deveni realitate. Unele mai devreme, altele, respectând termenele impuse de lege. Cum am mai spus, lucrurile importante au nevoie de timp. Dar este clar că avem proiecte serioase și suntem capabili să aducem alături de noi parteneri serioși”, a completat primarul Florea.   

loading...
Loading...