FOTO Masca specială pe care a purtat-o Florin Cîțu la ședința de Guvern. Conține nanofibre și se autosterilizează

florin-catu.jpg

florin catu
Florin Cîțu, la conferința de presă de miercuri, 10 februarie, a purtat o mască specială
Sursă foto: Inquam Photos/George Călin

Guvernul a discutat, în şedinţa de miercuri, prima formă a ordonanţei de urgenă care prevede unele măsuri pentru reducerea cheltuielilor bugetare, documentul fiind în procesul de avizare. La finalul ședinței, premierul Florin Cîțu a oferit o declarație de presă, iar masca de protecție pe care a folosit-o nu a trecut neobservată.

Premierul Cîțu a participat miercuri, 10 februarie, la o ședință de Guvern în cadrul căreia s-a discutat despre necesitatea reducerilor cheltuielilor bugetare. La finalul ședinței, premierul României a prezentat presei care au fost concluziile întrunirii. Nu doar semnalul de alarmă tras de către premier a atras atenția, ci și masca pe care a ales să o poarte. Este vorba despre modelul VK RespiPRO Respilon, o mască care are capacitatea de a se autosteriliza, oferind protecție îndelungată celui care o poartă. 

2021-02-10_uslm-16.jpg

florin cîtu
Masca purtată de premier are o eficiență de 99,7-99,99% împotriva virusurilor
Sursă foto: Inquam Photos/George Călin

Potrivit descrierii făcute de către producătorii măștii, aceasta are o eficiență ridicată de filtrare și este confecționată din nanofibre care blochează până la 99,7-99,99% din virusuri. Particulele de cupru, prezente atât pe partea interioară, cât și exterioară a măștii contribuie la distrugerea virusurilor din mediul înconjurător.

2021-02-10_uslm-17.jpg

Florin Cîțu a vorbit despre necesitarea reducerii cheltuielilor bugetare
Sursă foto: Inquam Photos/George Călin

Grație capacității de autosterilizare pe care o posedă masca, cel care o poartă nu va fi nevoit să o spele sau să o dezinfecteze după fiecare purtare. Producătorii recomandă să fie înlocuită după o săptămână, dacă nu prezintă semne de degradare. Mai mult decât atât, materialele din care este confecționată sunt unele prietenoase cu natura. O astfel de masca poate fi achiziționată din mediul online pentru aproximativ 43 de lei, un pachet cu 3 bucăți. 

2021-02-10_uslm-14.jpg

masca de protectie
Sursă foto: Inquam Photos/George Călin

 

Loading...
 
 

Citește și