FOTO Candidaţii la alegerile prezidenţiale, dependenţi de adrenalină!

Ultima actualizare:

    Click! vă spune ce au în comun candidaţii  la fotoliul de la Palatul Cotroceni
Click! vă spune ce au în comun candidaţii la fotoliul de la Palatul Cotroceni

Par oameni serioşi, preocupaţi, dar în timpul lor liber sunt dependenţi de adrenalină. Principalii candidaţi la cea mai înaltă funcţie în stat au ceva în comun: pasiunea pentru motoare şi senzaţii tari. Click! vă prezintă imagini şi poveşti inedite.

Doi dintre candidaţii la funcţia de preşedinte au văzut moartea cu ochii, în accidente teribile de motocicletă.

Elena Udrea, 41 ani, Monica Macovei, 55 de ani si Klaus Iohannis, 55 ani
Elena Udrea, 41 ani, Monica Macovei, 55 de ani si Klaus Iohannis, 55 ani

Victor Ponta a fost salvat de două bătrâne, iar Călin Popescu-Tăriceanu a fost nevoit să vină la şedinţa de Guvern în papuci din plastic pentru că avea piciorul în ghips. Ceilalţi sunt ecologişti şi preferă mersul pe două roţi.

Victor Ponta, salvat în cimitir

Este cunoscută pasiunea sa pentru raliuri. A fost copilot în curse interne, în echipă cu un mare campion, Edwin Keleti. Însă, a ajuns în maşina de concurs după ce s-a lecuit de o altă pasiune: motocicleta.

Victor Ponta  s-a răsturnat cu  mașina la Raliul  Iașului, în 2010
Victor Ponta s-a răsturnat cu mașina la Raliul Iașului, în 2010

În mai 2008, Victor Ponta a povestit cum, îndrăgostit de Daciana Sârbu, a vrut să o impresioneze călare pe o motocicletă. ”În vremurile de aur, am dorit să o impresionez pe Daciana şi am făcut rost de o motocicletă foarte puternică, dar am nimerit o mare groapă şi am căzut. Ţin minte că în dreapta era un gard de beton cu o spărtură în el, din care au apărut două doamne foarte în vârstă, m-au văzut rănit şi mi-au zis «Vino încoace, maică, să stai puţin jos». M-au băgat după gardul cimitirului şi m-au întins pe ceva foarte rece şi foarte alb. Când au venit prietenii mei, m-au găsit întins pe o lespede de mormânt, cu două babe care aproape îmi făceau respiraţie gură-la-gură”, a povestit atunci Victor Ponta.

S-a lecuit de motociclete şi s-a apucat de raliuri. În 2008, a ajuns cu maşina într-o râpă, la Raliul Sibiului, iar în 2010 s-a dat peste cap de două ori, la Raliul Iaşiului.

Călin Popescu-Tăriceanu, în papuci la Guvern

În iulie 2006, Călin Popescu-Tăriceanu era premier. A şocat pe toată lumea când a ajuns la şedinţa săptămânală de Guvern în pantaloni scurţi şi cu papuci din plastic în picioare. Avusese un accident de motocicletă. Într-o curbă a pierdut controlul şi a intrat într-o maşină care circula regulamentar. A fost internat de urgenţă la Spitalul Elias cu fractură de femur, de unde  a ieşit cu piciorul stâng în ghips.

Călin Popescu-Tăriceanu  și-a rupt piciorul într-un  accident de motocicletă
Călin Popescu-Tăriceanu și-a rupt piciorul într-un accident de motocicletă

Însă, pasiunea sa pentru motoare nu a scăzut. Este cunoscut faptul că Popescu Tăriceanu are o colecţie impresionantă de maşini de epocă, pe care le conduce acum mai mult la curse demonstrative. Pasiunea sa pentru raliuri a fost moştenite de Călin jr, fiul cel mare al lui Călin Popescu-Tăriceanu. Băiatul, acum în vârstă de 14 ani, este un înrăit amator de karting.

Klaus Iohannis, cu bicicleta la şcoalăPrimarul oraşului Sibiu, Klaus Iohannis, se declară pasionat de mersul pe bicicletă şi excursiile pe munte. De fapt, până la 30 de ani, a mers numai cu bicicleta, nu cu autobuzul şi nici pe jos, a declarat Klaus Iohannis pentru Click!. Toată lumea din Sibiu ştie acest lucru pentru că profesorul de Fizică venea la şcoală pe două roţi. De atunci însă, circulă tot mai rar cu bicicleta şi tot mai mult maşina.

Pe jos, prea puţin, ne-a mărturisit edilul. Obligaţiile ca primar şi, mai recent, ca lider politic şi candidat la Preşedinţiei îi lasă liberalului tot mai puţin timp liber pentru hobby-urile de care s-a bucurat în tinereţea sa. Printre ele, şi pasiunea pentru călătorii şi excursii prin ţară. Klaus Iohannis povesteşte cum, în studenţie, avea o gaşcă de tineri cu care pleca pe munte, în locuri neumblate, urcând cu cortul şi cu sacul de dormit în spate. A avut aventuri de care şi acum îşi aminteşte cu multă plăcere.

Monica Macovei, pe două roţi, în Timişoara

Era inevitabil să nu se molipsească de obiceiul europenilor de a se deplasa pe bicicletă. De când este la Bruxelles, la Parlamentul European, Monica Macovei a început să aprecieze mai mult acest mod ecologic de transport. Europarlamentarul a provocat vâlvă în Timişoara, în luna mai, când a pedalat, cot la cot, alături de zeci de tineri, prin centrul oraşului.

Monica Macovei  a mers cu un prieten  cu motocicleta
Monica Macovei a mers cu un prieten cu motocicleta

Desigur că programul încărcat nu îi mai permite mici escapade pe două roţi. Însă, acum câteva zile Monica Macovei a fost pe motocicleta unui prieten de încredere, pentru senzaţii tari. Seara, acasă, se relaxează cu motanul familiei şi uită de adrenalină.

Elena Udrea, salt de la 4.000 de metri înălţime

E neînfricată şi experimentează. Face gimnastică, pedalează, aleargă la maraton. De 1 Mai, anul acesta, ne-a lăsat cu gura căscată când a anunţat să va face un salt cu paraşuta, de la 4.000 metri înălţime. În zi de sărbătoare, s-a dus la aerodromul de la Clinceni şi s-a echipat corespunzător, cu o paraşută. La revenirea cu picioarele pe pământ, Elena Udrea a povestit cum a trăit această aventură.

Eena Udrea a sărit de 1 Mai, anul acesta, cu parașuta
Eena Udrea a sărit de 1 Mai, anul acesta, cu parașuta

Ea a mărturisit că a fost tensionată la început, dar apoi s-a relaxat pentru că l-a simţit pe instructor în spatele său. A trecut apoi printr-un nor şi a avut ”o senzaţie care merită încercată”. Trei săptămâni mai târziu, a alergat 3.000 metri la Semi-maratonul Internaţional Bucureşti şi a ieşit printre primii. În afară de faptul că merge la sală, Elena Udrea se urcă şi pe bicicletă, dar doar demonstrativ.

Click! spune

În 2 noiembrie, este primul tur de alegeri pentru funcția de președinte al României. Au intrat în cursă 14 candidați, din care trei sunt independenți. Dacă va fi cazul, se va organiza și cel de-al doilea tur de scrutin, în 16 noiembrie 2014.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
cum să cureţi mobila din lemn jpeg
image png
criza epilepsie jpg
Traficul din Bucureştiul de altădată, în imagini jpeg
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net