FOTO Bietul pui de lebădă! A înghiţit un cârlig de pescuit

Ultima actualizare:

    Operaţiunea de salvare a durat 4 oreFoto Click!
Operaţiunea de salvare a durat 4 oreFoto Click!

Mobilizare de proporţii, ieri după-amiază, în Parcul Tineretului din Capitală, pentru salvarea de la sufocare a unui pui de lebădă. Pasărea a înghiţit un cârlig de pescuit în timp ce se hrănea pe lac şi a fost capturată pentru eliminarea „intrusului” din oţel.

O mână de pescari şi câţiva angajaţi ai Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement din Capitală (ALPAB) s-au chinuit mai bine de patru ore ca să prindă un pui de lebădă care se afla în pericol. Înaripata înghiţise o montură de pescuit şi dădea semne de sufocare. Animalul a fost reperat de un bucureştean, care a alertat Pompierii şi reprezentanţii Societăţii Ornitologice Române (SOR). „Sâmbătă am văzut-o, când am fost în parc să alerg. Duminică am revenit cu un aparat foto ca să o fotografiez, că era frumoasă foc. Atunci am realizat că are în gât un cârlig de pescuit, iar de cioc îi atârna un ghem de nailon de pescuit. M-a văzut şi ea şi s-a apropiat la 3-4 m de mine, parcă cerându-mi ajutor”, ne-a spus dl. Niţu, cel care a alertat autorităţile. Specialiştii SOR au preluat cazul şi au chemat în ajutor Poliţia Locală sector 4. Reprezentanţii ALPAB au trimis şi ei o echipă, iar pescarii care se aflau ieri pe malul lacului au dat o mână de ajutor pentru salvarea păsării. „Lebăda e o pasăre acvatică, se hrăneşte cu plante, sub apă, şi cu diverse nevertebrate pe care le găseşte acolo. Mai mult ca sigur ea a înghiţit o montură rămasă înfiptă în rădăcini pe fundul lacului”, ne-a spus Ovidiu Bufnilă, responsabil comunicare al SOR.

image
image
image
image
image
image
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net