Fostul primar Gheorghe Nechita, condamnat la 4 ani de închisoare cu executare

nichita_18867900.jpg

Gheorghe Nichita a fost 20 de ani cel mai puternic om din PSD în Moldova

Fostul primar al municipiului Iaşi Gheorghe Nichita a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare pentru luare de mită, decizia Tribunalului Bucureşti nefiind definitivă anunță digi24.ro

Fostul edil al Iașiului bate la porțile închisorii. Gheorghe Nichita este acuzat că ar fi luat mită în contractul privind managementului traficului în municipiul Iaşi, speță în care este acuzat și Tiberiu Urdăreanu, proprietarul grupului de firme UTI.

Gheorghe Nichita a rămas și fără suma de 71.214,76 lei, primită cu titlu de mită, iar instanţa i-a interzis dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat, timp de trei ani, după executarea pedepsei. 

În acelaşi dosar, Tiberiu Urdăreanu, proprietar al grupului de firme UTI, a fost condamnat la opt luni de închisoare cu suspendare.

Gheorghe Nichita, care ocupă funcţia de consilier al actualului preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi, Maricel Popa, nu s-a prezentat luni la serviciu.

Fostul primar al Iaşiului Gheorghe Nichita a fost trimis în judecată în decembrie 2015, fiind acuzat de procurorii DNA că a primit 10 la sută mită dintr-un contract de aproape 70 de milioane de lei atribuit UTI şi unei alte firme, precum şi reduceri la un hotel de lux din Bucureşti, dar şi cazare în China

loading...
Loading...

Citește și