Fostul ministru francez Patrick Devedjian a murit din cauza coronavirusului

Ultima actualizare:

    Patrick Devedjian, fost ministru şi figură a dreptei franceze, a murit în noaptea de sâmbătă spre duminică din cauza coronavirusuluiFoto - Le soir
Patrick Devedjian, fost ministru şi figură a dreptei franceze, a murit în noaptea de sâmbătă spre duminică din cauza coronavirusuluiFoto - Le soir

Patrick Devedjian, fost ministru şi figură a dreptei franceze, a murit în noaptea de sâmbătă spre duminică din cauza coronavirusului, a anunţat serviciul său de presă pentru AFP.

Este vorba despre primul deces al unui responsabil politic francez de acest nivel din cauza epidemiei. 

Diagnosticat pozitiv cu Covid-19, Patrick Devedjian, 75 de ani, care a prezidat consiliul departamental din Hauts-de-Seine, în regiunea pariziană, era sub observaţie miercuri, într-un spital al departamentului. 

Joi, el a scris pe Twitter că este "afectat de epidemie", "obosit, dar stabil", potrivit news.ro.

Fiu de refugiat armean, sosit în Franţa în 1919, era avocat de profesie, căsătorit şi tată a patru copii. Anticomunist declarat, el a simpatizat cu extrema dreaptă în tinereţe, înainte de a se alătura dreptei şi de a deveni un apropiat al fostului şef de stat Nicolas Sarkozy. 

Decesul său stârneşte numeroase reacţii în lumea politică franceză, unde i-au omagiat personalitatea acestui fost ministru în cabinetele lui Jacques Chirac şi Nicolas Sarkozy. El conducea departamentul Hauts-de-Seine din 2007, când l-a înlocuit pe Nicolas Sarkozy.

Mândru de originile sale armene, Patrick Devedjian nu a încetat să se lupte pentru recunoaşterea genocidului şi a dezvoltării Armeniei. 

image
image
image
image
image
image
copii calatorie avion jpg
3 lacul ursu jpg jpeg
Mesaje de la ingeri pentru zodii  Ce nativi sunt binecuvantati pana in toamna ghinionul nu se atinge de ei jpg
cirese 250 lei kg jpg
japoneza shutterstock 1824440588 jpg
iasi oras romania jpg
masa de pranz jpeg
ligia deca cozi gradinite de vara inscriere 842028 webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net