Fostul ministru francez Patrick Devedjian a murit din cauza coronavirusului

b9723070865z.1_20200329092607_000gsdfq6k6q.1-0.jpg

Patrick Devedjian, fost ministru şi figură a dreptei franceze, a murit în noaptea de sâmbătă spre duminică din cauza coronavirusului
Foto - Le soir

Patrick Devedjian, fost ministru şi figură a dreptei franceze, a murit în noaptea de sâmbătă spre duminică din cauza coronavirusului, a anunţat serviciul său de presă pentru AFP.

Este vorba despre primul deces al unui responsabil politic francez de acest nivel din cauza epidemiei. 

Diagnosticat pozitiv cu Covid-19, Patrick Devedjian, 75 de ani, care a prezidat consiliul departamental din Hauts-de-Seine, în regiunea pariziană, era sub observaţie miercuri, într-un spital al departamentului. 

Joi, el a scris pe Twitter că este "afectat de epidemie", "obosit, dar stabil", potrivit news.ro.

Fiu de refugiat armean, sosit în Franţa în 1919, era avocat de profesie, căsătorit şi tată a patru copii. Anticomunist declarat, el a simpatizat cu extrema dreaptă în tinereţe, înainte de a se alătura dreptei şi de a deveni un apropiat al fostului şef de stat Nicolas Sarkozy. 

Decesul său stârneşte numeroase reacţii în lumea politică franceză, unde i-au omagiat personalitatea acestui fost ministru în cabinetele lui Jacques Chirac şi Nicolas Sarkozy. El conducea departamentul Hauts-de-Seine din 2007, când l-a înlocuit pe Nicolas Sarkozy.

Mândru de originile sale armene, Patrick Devedjian nu a încetat să se lupte pentru recunoaşterea genocidului şi a dezvoltării Armeniei. 

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1