Fostul episcop de Huşi, acuzat că a violat mai mulți minori, a fost pus în libertate

Ultima actualizare:

    Fostul episcop de Huși a fost pus în libertateFoto: Facebook
Fostul episcop de Huși a fost pus în libertateFoto: Facebook

Corneliu Onilă, fostul episcop de Huși, a fost pus în libertate vineri, 5 iunie, de magistrații Curții Supreme. Acesta fusese arestat preventiv pe 22 mai, printr-un mandat emis de Curtea de Apel Iași, dar fostul episcop BOR a contestat decizia. Fostul episcop de Huși a fost arestat preventiv pentru viol în formă continuată după ce ar fi abuzat sexual elevi ai Seminarului Teologic.

Fostul episcop de Huşi, acuzat că a agresat sexual și a violat minori, a fost eliberat din închisoare. Corneliu Bârlădeanu, pe numele de mirean Corneliu Onilă, și preotul Sebastian Jitaru, ambii cercetați penal pentru agresiune sexuală, au fost eliberați din închisoare, printr-o decizie de vineri a instanței supreme, ei urmând să fie puși sub control judiciar.

Corneliu Bârlădeanu a fost pus în libertate

La data de 22 mai, cei doi preoți au fost arestați, printr-o decizie a Curţii de Apel Iaşi. Cei doi au contestat decizia instanței ieșene, iar Înalta Curte de Casație și Justiție a decis ca Onilă și Jitaru să fie puși sub control judiciar, potrivit Mediafax. Corneliu Onilă a fost pus în libertate, iar Sebastian Jitaru, a fost pus sub control judiciar pentru 60 de zile. Decizia instanței este definitivă.

Cei doi preoți, cercetați pentru agresarea sexuală a unor victime minore

Conform unui surse din anchetă, în referatul cu propunerea de arestare se vorbește despre trei victime minore, una dintre ele fiind abuzată de ambii preoți.

Dosarul în care Jitaru și Onilă sunt cercetați pentru agresiune sexuală a fost redeschis în anul 2019, după ce, anterior, acuzațiile fuseseră clasate de anchetatori.

De altfel, cei doi sunt protagoniștii unui alt dosar, deschis în urmă cu trei ani, atunci când Jitaru, alături de alți doi preoți, l-au șantajat pe fostul episcop de Huși, după ce ar fi pus minorii respectivi să filmeze actele sexuale desfășurate cu acesta.

Ei au spus că vor face publice imagini în care Onilă apare întreținând relații sexuale cu un minor. Jitaru și cei doi complici ai săi au fost deja condamnați pentru șantaj, potrivit Digi 24.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tractorul brasov jpg
image
image
image
image
image
image
drapel steag romania revolutie fara stema foto sutterstock
Au furat 13 tone de masline in Spania jpg
trusa prim ajutor jpg
focveg jpg
al treilea razboi mondial profetii jpeg
Pestera Lacului Verde jpeg
ardei jpeg
magazin lidl jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net