Fostul deputat Cristian Rizea, condamnat definitiv la patru ani şi opt luni de închisoare

cristian-rizea-fost_deputat_psd.jpg

Fostul deputat Cristian Rizea, condamnat definitiv la patru ani şi opt luni de închisoare
Fostul deputat Cristian Rizea trăiește la Chișinău
FOTO: adevarul.ro

Își petrecea vacanțele pe Coasta de Azur. Acum, magistrații îl trimit pe Cristian Rizea patru ani și opt luni la ”răcoare”. Magistrații au decis condamnarea fostului deputat PSD la închisoare cu executare.

Fostul deputat Cristian Rizea, trimis în judecată de DNA,  a fost condamnat luni la patru ani şi opt luni de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă şi spălare de bani.

Fostul deputat Cristian Rizea, condamnat definitiv

În primă instanţă magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au decis condamnarea lui Rizea la trei ani de închisoare pentru trafic de influenţă şi spălare de bani, iar pentru infracţiunea de influenţare a declaraţiilor instanţa a dispus pentru fostul deputat doi ani de ani închisoare. În final, fostul parlamentar va avea de executat patru ani şi opt luni de închisoare, iar decizia a fost menţinută luni..

Decizia ICCJ este definitivă.

Cristian Rizea, trafic de influență și spălare de bani

În martie 2016, deputatul PSD Cristian Rizea a fost trimis în judecată pentru trafic de influenţă şi spălare de bani, alături de omul de afaceri Lucian Colţea, care i-ar fi dat 300.000 de euro ca să intervină la RAAPPS pentru retrocedarea unui teren într-o zonă rezidenţială din Bucureşti şi la Primăria Chiajna pentru un teren aflat în litigiu.

Potrivit DNA, în 2 decembrie 2009, în baza unei înţelegeri anterioare, Cristian Rizea a primit de la Lucian Colţea, om de afaceri cu cetăţenie americană, suma de 200.000 de euro, iar la câteva zile, la data de 6 decembrie 2009, a primit  alţi 100.000 de euro, pentru ca în schimb să intervină la Regia Autonomă - Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RAAPPS) şi la Primăria comunei Chiajna.

În schimbul banilor, Lucian Colţea voia urgentarea procedurilor de retrocedare a unui teren situat într-o zonă rezidenţială din Bucureşti, pentru o persoană din familia sa, şi obţinerea dreptul de proprietate asupra unui alt teren aflat în litigiu cu Primăria comunei Chiajna. “Pentru a disimula adevărata natură a provenienţei sumei de 300.000 euro, primită de deputatul Rizea Cristian ca obiect al traficului de influenţă, au fost întocmite patru contracte de împrumut false”, conform procurorilor DNA.

Altădată un om bogat, Cristian Rizea a transmis prin avocatul său că ”stă pe unde apucă, pe la rude” pentru că nu mai are din ce trăi. La ultimele termene fostul deputat PSD nu s-a prezentat în fața magistraților, din acest motiv.

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1