Un fost candidat la Cotroceni a rămas fără vila cu turnuleţe. Obama de Meteor, condamnat pentru evaziune fiscală

Ultima actualizare:

    Viaţa lui Ninel Potârcă s-a schimbat radical din 2009 încoace
Viaţa lui Ninel Potârcă s-a schimbat radical din 2009 încoace

Un fost candidat la alegerile prezidenţiale din anul 2009 riscă să ajungă în stradă, pentru că vila sa a fost vândută de către ANAF pe o sumă modică de 7.000 de euro. Ninel Potârcă, fost om de afaceri, de etnie romă, din Gorj, care s-a ales şi cu porecla de „Obama de Meteor“, având în vedere numele cartierului în care locuieşte şi aventura electorală, a suferit mai multe condamnări penale pentru evaziune fiscală.

Prejudiciul stabilit de instanţele de judecată în procesele în care a fost judecat şi condamnat se ridică la aproximativ 20 milioane de euro, astfel că a fost pus sechestru pe mai multe bunuri, printre care vila cu turnuleţe şi multe camere, din cartierul Meteor, din municipiul Târgu Jiu, Gorj.Casa a fost scoasă la vânzare de mai multe ori, iar preţul a scăzut la 7.000 de euro. Locuinţa a fost achiziţionată în cele din urmă de către un cetăţean din Craiova, scrie adevarul.ro.

Ninel Potârcă spune că executorul şi noul proprietar vor fi lăsaţi să intre în casă: „Îl lăsăm să intre, dacă a cumpărat şi vine cu un executor care trebuie să pună în aplicare o hotărâre de evacuare. Am pierdut tot ce am avut. Terenuri, hale, moteluri. A luat tot statul. Casa s-a vândut cu 7.000 de euro, de la evaluarea făcută de trei milioane de lei. A fost vândută pe un preţ derizoriu”. 

Fostul candidat spune că în cel mai rău caz va pleca din casă împreună cu familia cu o căruţă şi va trăi în cort, aşa cum au vieţuit înaintaşii săi în urmă cu mult timp.

„Casa a fost construită în anul 1994. Am dărâmat casa veche şi am făcut o nouă casă. În aceeaşi curte se află şi casele fraţilor mei. Este o curte comună. Dacă mă dau afară, mă mut la fratele meu. Nu ştiu dacă o să-mi perceapă chirie. Mă gândesc şi la o altă soluţie, să iau căruţa pe care o am într-un atelier, un cort, copiii şi nepoţi şi mă duc într-un sat şi o să stau cu cortul. Aici am ajuns”, a spus fostul om de afaceri la postul Radio Infinit.

Fostul candidat a fost condamnat de mai multe ori la închisoare pentru fapte de evaziune fiscală, având de executat în total o pedeapsă de 10 ani de închisoare, din care a executat doar 5. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
mario scurtu jpeg
image
image
image
image
image
image
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
lapte pixabay jpg
image
image
actualitate.net
image
actualitate.net