Florin Cîțu susține că a treia doză de vaccin ar putea fi necesară: "Așteptăm decizia"

florin-citu.jpg

Florin Cîțu
Cîțu a precizat că specialiștii analizează posibilitatea administrării celei de-a treia doze de vaccin anti-Covid
Foto: captură Digi24

Premierul Florin Cîțu a declarat, marți, 20 iulie, la Parlament, că specialiștii analizează posibilitatea administrării celei de-a treia doze de vaccin anti-Covid și că “așa arată direcția în care merg discuțiile”. Acesta a anunțat și că Guvernul are în vedere relaxări de la 1 august iar că singura pregătire pentru un posibil val 4 de infectări cu coronavirus este vaccinarea. Premierul a spus că obligarea medicilor să se vaccineze nu este o variantă.

„Relaxări, nu restricții. Nu scăpăm de mască la interior, deocamdată. Sunt relaxări mai mult pentru evenimente în spațiu în aer liber, cu un număr mai mare de participanți. Ora nu se schimbă, rămâne tot ora 2 noaptea. Nu sunt foarte multe relaxări. Așa cum arată acum situația, mergem cu ce avem, cu excepția evenimentelor.

Suntem încă într-o situație foarte bună. Avem și condiții la intrarea în țară pe care nu le modificăm. Suntem precauți. Singura pregătire pentru valul 4 este vaccinarea.

Rămân vaccinuri și pentru a treia doză. Așteptăm decizia, dar specialiștii se îndreaptă spre acest lucru. Ei ne vor spune că trebuie administrată. Așa arată direcția în care merg discuțiile”, a declarat Florin Cîțu, citat de Digi24.

Loading...
 
 

Citește și

  • Ioana Mihăilă

    Valul 4 al pandemiei va fi al nevaccinaţilor, a declarat ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă. Ea a explicat că persoanele vaccinate au un risc mai scăzut să dezvolte forme grave, chiar dacă se infectează cu COVID-19.

  • a treia doza de vaccin

    Din ce în ce mai des se vehiculează ideea celei de-a treia doze de vaccin anti covid, în contextul în care mutația Delta face se răspândește cu repeziciune atât în Europa cât și în întreaga lume. Însă, în timp marile companii farmaceutice producătoare se pregătesc pentru lansarea serului care ne-ar imuniza și mai puternic, reprezentanții OMS, dar și specialiștii americani sunt foarte sceptici. Ei consideră că o a treia doză ar prezenta riscuri și mai mari pentru populație având efecte adverse și mai puternice decât cele deja cunoscute.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1