Florin Cîţu: "Numărul paturilor la ATI a crescut". Ce spune premierul despre un eventual lockdown

florin-citu.jpg

Florin Cîțu, Prim-Ministru al României
foto: Facebook

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Premierul Florin Cîţu a anunţat că a participat sâmbătă la şedinţa tehnică la MAI şi a precizat că numărul de paturi din spitale la ATI a crescut. Şeful Executivului a mai spus că este întrebat de multă lume dacă vom ajunge din nou în lockdown şi a răspuns că nu.


„Am participat la şedinţa tehnică de la Ministerul Afacerilor Interne, pentru a mă asigura că obiectivele pe care le-am trasat in privinţa pandemiei sunt îndeplinite. Numărul paturilor din spitale a crescut. Fac apel la români să respecte măsurile de protecţie. Numai aşa vom trece cu bine peste această perioadă. Obiectivul meu este ca prin vaccinare să reducem numărul de infectări. În perioada urmatoare numărul persoanelor imunizate zilnic va ajunge la 80.000. Multă lume întreabă dacă vom ajunge din nou in lockdown. Răspunsul meu foarte clar este că NU”, a scris Florin Cîţu sâmbătă pe Facebook.

Arafat, despre situaţia paturilor la ATI

Şeful DSU Raed Arafat a anunţat că la şedinţa de sâmbătă de la sediul MAI, unde a participat premierul Florin Cîţu, vicepremierul Dan Barna, ministrul Sănătăţii Vlad Voiculescu şi alţi specialişti şi epidemiologi a fost făcută o analiză a situaţiei paturilor la ATI şi nu au fost luate decizii, urmând ca în 2-3 zile să existe concluziile finale. El a adăugat că la ultima analiză, de acum 10-12 zile, erau 1.408 paturi la secţiile de terapie intensivă şi că au fost suplimentate paturile în Bucureşti.

Citește și:

Iași. Un pacient pozitiv a plecat din ATI, spunând că nu crede în Covid. Medicii sunt convinși că va muri acasă

1.433 de cazuri noi, în Capitală. Raed Arafat: "La acest moment nu s-a pus în discuţie carantinarea Bucureştiului"

 

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5