Florin Cîțu: „Am condus sub influența alcoolului. Mi-am vândut mașina ca să plătesc amenda”

Ultima actualizare:

    Florin Cîțu a fost prins de polițiștii din statul american Iowa conducând mașina băutSursa foto: Facebook
Florin Cîțu a fost prins de polițiștii din statul american Iowa conducând mașina băutSursa foto: Facebook

Florin Cîțu a recunoscut, într-o conferință de presă susținută miercuri, că în anul 2000, pe când se afla în SUA, a condus sub influența băuturilor alcoolice și a plătit pentru asta o amendă uriașă. „A trebuit să-mi vând mașina”, a declarat el.

Florin Cîțu, prins băut la volan în America: „Mi-am vândut mașina ca să plătesc amenda”

O declarație cel puțin surprinzătoare a premierului Cîțu a devenit instantaneu „bomba zilei”: premierul a recunoscut că acum 20 de ani, pe când se afla în America, a condus mașina băut, a fost prins de polițiști și a plătit pentru asta foarte scump. „Da, acum 20 de ani. Este vorba de conducere sub influența alcoolului. Am plătit amenda respectivă, o amendă foarte mare. Este contravenție. Am făcut o greșeală acum 20 de ani. Este interesant că în patru tururi de scrutin cu PSD nu a apărut această informație, apare acum în competiția internă din PNL”, a spus el.Asta se întâmpla în anul 2000, în statul american Iowa.

Premierul a recunoscut faptul că a comis o greșeală, dar spune că și-a asumat-o și a plătit scump pentru asta. El a declarat că amenda a fost foarte mare, iar pentru a putea s-o achite a fost nevoit să-și vândă mșina. „Mi-am vândut mașina. Am mers un an de zile pe jos”. a mai precizat el. 

Florin Cîțu a făcut și două zile de pușcărie

Potrivit siteului flux24.ro, în acea perioadă Florin Cîțu se afla la studii în SUA, în statul Iowa. „Un document din martie 2000 indică că actualul premier Florin Vasile Cîțu ar fi fost încarcerat 2 zile în SUA. Pentru condus sub influența alcoolului sau drogurilor/legislația americană nu face diferență între ele. Conform documentului Curții de Justiție din Iowa, Florin Vasile Cîțu ar fi fost reținut 2 zile în anul 2000 și a primit și o amendă de 1000 de dolari americani. Decizia este a unui judecător american și Cîțu și-a recunoscut fapta”, scriu jurnaliștii români.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mircea Fechet, ministrul Mediului și Nicolae Ciucă, președintele Senatului, participă la evenimentul de lansare a Sistemului Garanţie-Returnare RetuRO la un supermarket din București. FOTO Inquam Photos / George Călin
image
image
image
image
image
image
preturi peste, slatina, olt   foto alina mitran (9) jpg
munte pixabay jpg
caine pixabay jpg
pensie jpg
restaurant 1284351 1280 jpg
vegetables 790022 1280 jpg
cirese pixabay jpg
dalmatian pelican 5791386 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net