Filmul tragediei de la Onești și motivul pentru care Gheorghe Moroșan i-a ucis cu sânge rece

Ultima actualizare:

    Silviu Iştoan şi Dan Patatu sunt cei doi muncitori uciși cu sânge rece în apartamentul din Onești Foto: Facebook
Silviu Iştoan şi Dan Patatu sunt cei doi muncitori uciși cu sânge rece în apartamentul din Onești Foto: Facebook

Tragedia de la Onești s-a consumat în șase ore! Filmul evenimentului arată că bărbatul a sunat la 112 la ora 11.57.58, unde a anunțat că are doi ostatici și că-i omoară. Dacă primele echipaje au sosit repede, negociatorul și-a făcut apariția după două ore. În condițiile în care Gheorghe Moroșan urla și amenința că le ia viața muncitorilor aflați în apartament. Mascaţii au intervenit când cei doi ostatici fuseseră deja înjunghiaţi.

A fost dat afară din apartament, iar asta l-a făcut să-și piardă mințile. Gheorghe Moroșan, 68 de ani, împreună cu familia au pierdut casa în urmă cu 12 ani, când combinatul Chimcomplex SA la care soția sa a lucrat l-a câștigat în instanță.

Fusese pus sechestru pe el, în urma unui prejudiciu pe care femeia îl adusese firmei. Mai exact, lucrase ca magazioner în urmă mulți ani și girase cu casa în cazul în care ar fi dispărut bani din gestiune.

La un moment dat, din firmă au dispărut peste 800.000 de lei, fiind acuzată de delapidare, motiv pentru care firma s-a îndreptat împotriva ei şi astfel au câştigat apartamentul.

Reprezentanții firmei, care deține în prezent apartamentul, susțin că imobilul a ajuns în proprietatea companiei în 2009, ca urmare a unei sentințe judecătorești și a fost în conservare până acum, când îl renovau ca să se mute cineva.

Însă, soţii Moroşan spun că au primit o înştiinţare că au pierdut casa abia la începutul acestui an.


    Gheorghe Moroșan plănuise de mult timp să se răzbune pentru pierderea casei
Gheorghe Moroșan plănuise de mult timp să se răzbune pentru pierderea casei

Deși trecuse atâta amar de vreme, omul nu s-a putut consola cu gândul că nu mai are acea locuință din Onești și a decis să-și facă singur dreptate.

De la o vecină a aflat că doi muncitori, angajați tot la Chimcomplex SA, se află în fostul său apartament și furios s-a dus să-și pună în planul în aplicare.

Încă din 2018 amenința pe rețelele de socializare că face moarte de om dacă nu i se rezolvă problema.

Silviu Iștoan și Dan Patatu, victimele criminalului de la Onești

Pe 1 martie, înainte de ora 12.00, a intrat peste cei doi electricieni, Silviu Iştoan (38 de ani) şi Dan Patatu (55 de ani), i-a amenințat cu cuțitul și i-a legat cu coliere din plastic: unul cu mâinile în față, altul la spate. Imediat, a sunat la 112.

Apelul a fost înregistrat la ora 11.58.57, iar Moroșan i-a spus operatorului de la STS că are doi ostatici și că-i omoară.

În opt minute, a ajuns la fața blocului primul echipaj, în 40 de minute a sosit procurorul, iar la ora 13.00 și-au făcut apariția și mascații.

Surse din anchetă spun că primul negociator a venit în jurul orei 14.30-15.00, iar cel de-al doilea mult mai târziu, chemat din concediu.

Gheorghe Moroșan către șeful Poliției Onești: ”Bag cuțitul ăsta în ei. Ascultă-mă ce-ți spun!”

În tot acest timp, Gheorghe Moroșan i-a adus pe ostatici în balcon, la etajul 3, ca să fie văzuți de oamenii legii, și amenința că-i omoară.

”Bag cuțitul ăsta în ei. Ascultă-mă ce-ți spun!”, urla criminalul către șeful Poliției Onești. A cerut să i se arate decizia definitivă prin care a fost executat silit, să vină un ministru, să se dea o hotărâre de consiliu prin care să i se înapoieze casa, a vrut să vină televiziuni la fața locului. În plus, a cerut să i se dea 300.000 de euro.

Cum autoritățile nu i-au putut îndeplini doleanțele, criminalul i-a ucis pe amândoi cu un cuțit, în jurul orei 17.30, în timp ce unul dintre ei a încercat să-i dea cu piciorul peste arma albă. 

Una dintre victime, care nu-și dăduse ultima răsuflare, a fost transportată la spital cu multiple plăgi înjunghiate, dar după o oră a murit.


    Discuțiile purtate de polițiști cu Gheorghe Moroșan au avut loc în fața blocului
Discuțiile purtate de polițiști cu Gheorghe Moroșan au avut loc în fața blocului

Agresorul a fost dus ulterior cu multiple răni împușcate și se află în stare gravă la spitalul din Onești. Abia după ce i-a executat pe muncitori, polițiștii au intrat peste bărbat în apartament, unde au tras patru gloanțe neletale și alte patru letale.

Totul s-a încheiat după aproximativ 6 ore. Deocamdată, nu există nici o poziție oficială legată de lentoarea cu care s-a intervenit.

După 24 de ore la producerea eveimentului, IGPR nu a transmis nici o măsură luată

Luni seară, la ora 22.07, reprezentanții IGPR au transmis presei că șefi din Poliția Român au plecat la Bacău.

”Conducerea Poliției Române a dispus ca o echipă de specialiști, condusă de adjunctul inspectorului general al Poliției Române, chestor de poliție Florentin Brăcea, să se deplaseze de urgență în județul Bacău, pentru a verifica modul de intervenție la eveniment. Din echipa de verificare fac parte chestor de poliție Alexandru Scurtu, directorul S.I.A.S.-I.G.P.R. și comisar-șef de poliție Anton Cristian Gheorghe, director adjunct al D.I.C.-I.G.P.R. La finalizarea verificărilor, în funcție de rezultatul acestora, se vor dispune măsurile legale care se impun”.

Până la această oră, nu a fost anunțată nici o măsură.

Soția lui Moroșan a fost reținută. Femeia se afla la etajul 4, în casa vecinei care i-a chemat, și îi spunea bărbatului prin telefon toate mișcările făcute de polițiști.

În geanta ei au fost găsite mai multe coliere, ca cele cu care fuseseră legați cei doi electricieni, și e posibil să fie acuzată de complicitate la odioasa crimă. 

Citește și: 

Cine e Gheorghe Moroșan, criminalul din Onești: «Cu armă de foc voi face și eu dreptate! Nu glumesc!»

Soţia bărbatului care a sechestrat şi ucis doi muncitori în Onești, reţinută

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
pinguin chinstrap istock jpg
Joe Biden in timpul discursului din 7 martie 2024 Foto EPA EFE jpg
cum să cureţi mobila din lemn jpeg
image png
criza epilepsie jpg
Traficul din Bucureştiul de altădată, în imagini jpeg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net