Afacere inedită! Fermă de crocodili în vestul României

Ultima actualizare:
Crocodil la grătar, o specialitate foarte căutată
Crocodil la grătar, o specialitate foarte căutată

Afacere inedită! Câţiva întreprinzători români au avut ideea de a creşte crocodili pentru carne. Ei au achiziţionat în primă fază două reptile, pentru a vedea dacă acestea se pot acomoda în bazinele cu apă termală de lângă Arad. Carnea anumitor specii de crocodili are un gust deosebit şi e căutată de restaurante din întreaga lume.

Locul ales pentru a dezvolta afacerea cu crocodili se află la numai câţiva kilometri de Arad, în incinta unei foste fabrici de cânepă, unde funcţionează, în prezent, singura fermă piscicolă din România pentru creşterea somnului african.

Aici au fost aduşi, iniţial, doi crocodili, pentru a vedea dacă se vor adapta bazinelor alimentate cu apă termală, la temperatura de 27 de grade Celsius. Oamenii de afaceri arădeni deţin nu mai puţin de 22 de bazine cu apă, populate cu câteva zeci de tone de somn african.  Proprietarul intenţionează ca o parte dintre bazine să fie folosită pentru creşterea crocodililor, scrie aradon.ro. 

Anumite specii au carnea foarte bună pentru consum, fiind la mare căutare în restaurantele din toată lumea.

Carne de crocodil friptă, cu cartofi dulci, ananas şi mango
Carne de crocodil friptă, cu cartofi dulci, ananas şi mango

Începând de săptămâna trecută, unul dintre bazine găzduieşte două exemplare de crocodili din specii diferite.

Este vorba despre un caiman, o specie care trăieşte în Africa Centrală şi în Africa de Sud, dar şi despre un crocodil adus din America.

Reptilele au fost botezate Pepino şi Walderman. Deocamdată, proprietarii fermei n-au dorit să dezvăluie mai multe despre proiectul lor.

Cele două reptile par deocamdată în elementul lor, dar rămâne de văzut dacă, în următoarea perioadă, se vor acomoda cu condiţiile pe care le oferă aceste bazine termale.


    Carne de crocodil friptă, cu cartofi dulci, ananas şi mango
Carne de crocodil friptă, cu cartofi dulci, ananas şi mango

Dacă specialiştii vor stabili că este posibilă creşterea crocodililor, la doar câţiva kilometri de Arad se va dezvolta astfel prima fermă specializată din ţară.

Carnea de crocodil este apreciată nu doar pentru gust, ci şi pentru faptul că are foarte puţine grăsimi şi este bogată în proteine. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
bani  foto   Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net