Fată de 12 ani violată repetat de tatăl vitreg, cu acceptul mamei. A născut doi copii

Ultima actualizare:

Fapte abominabile! Un bărbat care își dorea copii și-a violat fiica vitregă, întrucât mama fetei nu mai putea rămâne însărcinată. Până să fie salvată şi internată într-un centru maternal, puștoaica a născut doi copii. Faptele îngrozitoare au fost săvârșite cu complicitatea mamei, care n-a ezitat să-și dea fiica pe mâna concubinului.

Cumplita poveste s-a petrecut în satul Almaşu Mare (Bihor). Augustin Varga, acum în vârstă de 37 ani, locuia împreună cu soţia cu şi fiica de 12 ani a acesteia. Calvarul adolescentei a început în 2014, pe când avea doar 12 ani. Mama ei nu mai putea rămâne însărcinată, însă pentru că Varga îşi dorea copii, cei doi au hotărât s-o folosească pe fetiţă ca să le îndeplinească dorinţa.

Cei doi părinți depravați, lăsați în libertate

Abuzurile asupra fetei au ieşit la iveală pe 2 mai 2015, când copila a născut un băieţel, iar medicii de la Maternitatea Oradea i-au sesizat pe reprezentanţii Direcției Generale de Asistență Socială si Protecția Copilului (DGASPC) Bihor. Din discuţiile cu fata, autoritățile au aflat cine e tatăl bebelușului, inclusiv motivul halucinant pentru care acesta a batjocorit-o, cu complicitatea mamei ei.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Marghita au declanşat o anchetă în caz, însă i-au lăsat pe cei doi părinţi depravaţi în libertate. Mai grav, în decembrie 2015 l-au trimis în judecată doar pe bărbat, pentru act sexual cu un minor, în timp ce faţă de soţia lui, deşi recunoscuse că a fost complice la abuzuri, n-au formulat nici o acuzație.

S-a ascuns la Cluj, cu fata și cu bebelușul

Femeia, decăzută între timp din drepturile părinteşti, la solicitarea juriştilor DGASPC Bihor, a dispărut, iar de atunci în Almaşu Mare nu se mai ştie nimic despre ea. Lăsat în libertate, Augustin Varga s-a făcut şi el nevăzut, luând-i cu el pe fiica vitregă şi pe copilul abia născut.

Au fost găsiţi după un an, în Cluj - Napoca, oraş în care, după cum avea să se descopere, adolescenta a mai născut un copil, conceput tot cu tatăl vitreg. Atât eleva, cât şi copiii ei au fost preluaţi de către reprezentanţii DGASPC Bihor. Nou - născutul a fost plasat în grija unui asistent maternal, iar fata şi copilul mai mare au fost internaţi într-un centru special, pentru mame şi copii, unde se află şi în prezent, după aproape patru ani. Cât despre Varga, imediat după preluarea copiilor, juriştii DGASPC au depus o nouă plângere penală, tot pentru act sexual cu un minor, însă noul dosar a ajuns în faţa instanţei abia pe 26 martie 2018.

Pedepse ridicole

Augustin Varga n-a ajuns în spatele gratiilor pentru faptele comise, aşa cum ar fi fost normal. În primul proces, bărbatul care a abuzat luni în şir o fetiţă de 12 ani a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare şi 60 de zile de muncă în favoarea comunităţii, ca pentru un furt banal. Culmea, nici aceste zile de muncă n-au fost executate în întregime. După primele 40, nu s-a mai prezentat la Primărie, iar la apelurile consilierilor de probaţiune a răspuns obraznic, susţinând că nu mai vrea. Ca atare, la solicitarea ofiţerilor de probaţiune, iarna trecută, Tribunalul Bihor a decis să revoce suspendarea, iar bărbatul să fie încarcerat pentru a-şi ispăşi cei doi ani de pedeapsă.

În prezent, el este judecat în cel de-al doilea proces, declanşat pe numele lui tot de procurorii din Marghita şi tot pentru infracţiunea de act sexual cu un minor în formă agravată, acuzaţia privind faptul că bărbatul a continuat să-şi abuzeze fiica vitregă şi după naşterea primului copil, până când aceasta a născut din nou.

În noul proces, Varga a fost condamnat, deocamdată în primă instanţă, la Judecătoria Marghita, tot la o pedeapsă ridicolă - doi ani de detenţie. Hotărârea nu este însă definitivă, căci, nemulţumit de verdict, Varga a atacat-o la Curtea de Apel Oradea, unde procesul va reîncepe în luna iunie.

Injustiţia nu s-a oprit însă aici, căci nici una dintre instanţe n-a dispus acordarea unor daune pentru adolescenta abuzată, semn că procurorii care au anchetat cazul n-au solicitat acest lucru.

image
image
image
image
image
image
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
legume fructe vitamine naturale jpg
roman bogat cantacuzino1 jpg
Rares Bogdan FOTO Facebook
image
actualitate.net
image
actualitate.net