Familia regală, la slujba de Crăciun din Săvârșin. Ce a primit Principesa Margareta

Ultima actualizare:

    Principesa Margareta și Principele Duda au petrecut Crăciunul la Săvârșinfoto: Casa Regală a României
Principesa Margareta și Principele Duda au petrecut Crăciunul la Săvârșinfoto: Casa Regală a României

În doliu după moartea Regelui Mihai, membrii Familiei regale au petrecut Crăciunul la Castelul Regal din Săvârșin, reînnodând o tradiție foarte dragă ultimului monarh al României. Principesa Margareta a participat marți la slujba de Crăciun de la biserica ortodoxă din comună.

Principesa Margareta, trei dintre surorile ei, dar și Principele Duda au fost întâmpinați cu multă căldură de sătenii din Săvârșin marți, 26 decembrie, la biserica ortodoxă din localitate. Custodele Coroanei a primit un buchet de trandafiri albi chiar înainte de a intra în biserică.

Regele Mihai și Regina Ana obișnuiau să întâmpine sărbătoarea nașterii Domnului la Castelul Regal Săvârșin, din județul Arad, și să participe la slujba de Crăciun de la biserica din comună.

Crăciunul din 2014 a fost ultimul care i-a găsit pe Rege și pe Regină la Săvârșin, problemele de sănătate ținându-i mai apoi pe cei doi departe de țară.

Familia regală s-a întors, așadar, la Săvârșin, unde a primit o singură ceată de colindători, dată fiind perioada de doliu. Este vorba despre Dubașii din Săvârșin, care au fost așteptați, ca în fiecare an, la ora 12.00, în ziua de Ajun, în piaţa cu fântână din incinta satului regal. Dubaşii nu au cântat urările strămoşeşti, ci au păstrat un moment de reculegere în memoria regelui Mihai I, în prezenţa familiei regale.

La intrarea pe domeniul regal Săvârşin, cartea de condoleanţe rămâne în continuare deschisă, chiar şi în zilele de Crăciun, alături de portretul Regelui Mihai I şi de o candelă aprinsă, până la împlinirea celor 40 de zile de mare doliu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net