Făceau 30.000 de dolari pe zi din bani furați de la bancomate. Ce mașini de lux și-a luat un hoț

masini-bolizi-de-lux-sechestru.jpg

Cinci bolizi de lux, cumpărați din bani furați, au fost puși sub sechestru de polițiști
Cinci bolizi de lux, cumpărați din bani furați, au fost puși sub sechestru de polițiști

Este o vorbă care spune că din muncă cinstită nu te îmbogățești. O rețea de infractori români făcea câte 30.000 de dolari zilnic, în SUA, din bani furați de la bancomate. Sumele uriașe erau trimise în România, iar unul dintre hoți îi investea în mașini de lux.

Ieri, 6 mai, au fost desfășurate opt percheziții domiciliare, în București și în Ilfov, la imobilele folosite de mai mulți indivizi români, acuzați de comiterea de infracțiuni informatice.

Au fost ridicate, în vederea cercetărilor, 16 telefoane, 3 laptop-uri, o tabletă, 3 carduri bancare, 3 carduri de memorie, 2 cartele SIM, 7 stick-uri de memorie, 2 HDD-uri, mai multe înscrisuri, 500 HUF, 600 MXN, 625 TRY și 1.500 de dolari. 

Făceau 30.000 de dolari pe zi din bani furați de la bancomate. Ce mașini de lux și-a luat un hoț

”În fapt, s-a reținut că, pe teritoriul Statelor Unite ale Americii ar fi existat o grupare infracțională organizată, a cărei activitate infracțională ar fi constat în montarea de dispozitive de skimming la ATM-uri, extragerea datelor aferente cardurilor bancare, falsificarea instrumentelor de plată și retragerea frauduloasă a sumelor de bani, din conturile victimelor. În luna octombrie 2020, autoritățile judiciare din Statele Unite ale Americii au trimis în judecată membrii grupării infracționale organizate. Infracțiunile ar fi fost săvârșite cu dispozitive artizanale de copiere a datelor informatice de pe cardurile bancare”, anunță reprezentanții Poliției Române. Potrivit anchetatorilor, aceștia obțineau aproximativ de 30.000 de dolari pe zi, și îi transferau în România.

Mașinile de lux au fost sechestrate de oamenii legii

Cu banii astfel obținuți, unul dintre membri și-a cumpărat autoturisme de lux, pe care oamenii legii au pus sechestru. Cei cinci bolizi se află în custodia Agenției Naționale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate. Cazul este în derulare, pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.

Activitățile au fost efectuate cu sprijinul polițiștilor Direcției de Combatere a Criminalității Organizate, Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale, Serviciului pentru Acțiuni Speciale București, iar acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din IGPR.

 

 

 

 

    

 

Loading...