Explicații uluitoare despre cum a obținut medicul fals parafa

Ultima actualizare:

    Medicul fals opera în România din martie 2018
Medicul fals opera în România din martie 2018

Cazul medicului fals, care are doar opt clase, a pus pe jar autoritățile. Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a explicat cum a obținut Matthew Mode parafa de la Direcția de Sănătate Publică (DSP).

”I-a fost milă de el”. Asta a fost explicația funcționarei de la DSP atunci când a fost întrebată cum de i-a eliberat parafă cu cod falsului medic, Matthew Mode. Anunțul a fost făcut chiar de ministrul Sănătății, Sorina Pintea.

Ministrul Sănătății : ”Cred că este vorba despre corupție aici”

„Știți care a fost replica funcționarei de la DSP când a fost întrebată de ce a făcut acest lucru? Din milă, așa a răspuns! N-am înțeles de cine i-a fost milă și cine i-a indus această milă. Cu siguranță este vorba și de corupție aici. Vreau mai întâi să văd documentele, să văd dacă efectiv a intrat în sala de operație, dar există mărturii că a făcut-o. Poate era un talent nativ”, a declarat astăzi, 6 februarie, demnitarul.  

Medicul fals avea poliță de malpraxis

Ministrul Sănătății spune că eliberarea codului de parafă era ultimul pas care trebuia făcut pentru a obține drept de liberă practică în România. Primul ar fi fost depunerea actelor doveditoare privind studiile, lucru făcut două luni mai târziu, în timp ce a doua etapă, autorizarea de către la Colegiul Medicilor, a fost sărită.

Însă, Matthew Mode, pe numele său real Matteo Politi, a avut grijă să-și facă o asigurare malpraxis.

„Acest domn avea încheiată și o poliță de malpraxis. Nu pot să spun numele instituției unde a făcut-o.  Deci el a obținut codul de parafă fals pe 23 martie, a semnat un contract în 12 ianuarie, cu o clinică privată, și a obținut în februarie o poliță de malpraxis”, a continuat ministrul.

Chirurgul avea opt clase

Fasul chirurg are opt clase, făcea operații estetice la diverse clinici private din România și se recomanda ca fiind absolvent al prestigioasei universități de medicină The Johns Hopkins, din SUA.

În realitate, fusese valet și condamnat în Italia la un an și jumătate cu suspendare după ce mai mulți ani a mințit că este medic.

În România, opera din martie 2018 la Euromedical, Prestige, MH Medical Group și Monza. Pe baza unei diplome false de la facultatea de medicină din Priștina a obținut avizul Ministerului Sănătății, dar nu și pe cel de la Colegiului Medicilor.

”Conform verificării bazei de date întocmită în urma raportărilor colegiilor teritoriale,  comunicăm faptul ca Politi Matteo şi Mathew Mode nu figurează ca membri ai Colegiului Medicilor din România (CMR) şi de asemenea nu a fost emis nici un aviz de practică temporară pe aceste nume”, anunţă CMR, precizând că sustine demersurile legale demarate de Colegiul Medicilor Bucureşti, care s-a autosesizat cu privire la un posibil caz de exercitare fără drept a profesiei de medic şi a sesizat organele de urmărire penală. Totodată, autoritățile au precizat că nu i-au fost echivalate diplomele de studii falsului medic şi că i s-a permis în mod ilegal să opereze.

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net