Expertiza rămăşiţelor osoase din butoiul lui Gheorghe Dincă a costat peste 100.000 de euro

Ultima actualizare:

    Casa și curtea lui Gheorghe Dincă au fost scotocite de sute de polițiștiFoto: arhivă personală
Casa și curtea lui Gheorghe Dincă au fost scotocite de sute de polițiștiFoto: arhivă personală

Cazul de la Caracal este departe de a fi rezolvat, deşi au trecut luni bune de la dispariţia celor două fete, timp în care anchetatorii tot strâng probe. Pe zi ce trece continuă să apară alte detalii, însă oamenii legii nu reuşesc să desluşească iţele încurcate ale acestui caz complicat. Peste 100 de probe din butoiul găsit în curtea lui Gheorghe Dincă, principalul suspect, au fost expertizate, dar nu s-a putut identifica ADN-ul Alexandrei Măceşanu.

Ancheta în cazul crimelor de la Caracal bate pasul pe loc. Peste 100 de probe din butoiul lui Gheorghe Dincă au fost expertizate. Potrivit specialiştilor, în acel butoi, au fost incinerate şi animale, iar din această cauză este aproape imposibil să fie identificate probe ADN care îi aparţin Alexandrei Măceşanu. Institutul de Medicină Legală nu s-a mai confruntat cu o astfel de situaţie. Nu are tehnlogia necesară pentru a elucida acest caz, iar analiza unei singure probe a costat peste o mie de euro, anunţă antena3.ro. Având în vedere că s-au expertizat peste 100 de probe, costul total ar fi ajuns la 100.000 de euro, o sumă uriaşă.   

IML a anunțat oficial că oasele din pădurea Caracal sunt de natură umană și nu aparțin Alexandrei Măceșanu
IML a anunțat oficial că oasele din pădurea Caracal sunt de natură umană și nu aparțin Alexandrei Măceșanu

Alexandra Măceșanu a dispărut de acasă în luna iulie, iar după două zile polițiștii au descins în curtea lui Gheorghe Dincă, unde au găsit doar pulbere și niște oase. Ulterior, bărbatul a recunoscut că a ucis-o pe Alexandra Măceșanu, dar și pe Luiza Melencu, fată dispărută de acasă în luna aprilie.

Procurorii DIICOT au solicitat autorităţilor din Statele Unite ale Americii sprijinul FBI pentru realizarea analizelor în privinţa ADN-ului Luizei Melencu.

Răspunsul FBI nu a elucidat cazul crimelor de la Caracal

Anchetatorii au găsit, în data de 5 august, un sac cu oase şi cenuşă în pădurea în care a indicat Gheorghe Dincă faptul că şi-a ascuns urmele. Principalul suspect al crimelor din Caracal a susţinut, la acel moment, că este vorba despre rămăşiţele umane ale Luizei Melencu (18 ani), pe care ar fi ucis-o în luna aprilie, în aceeaşi zi în care a sechestrat-o.

Însă INML a precizat, în urma analizelor, că nu a putut fi stabilit ADN-ul din rămăşiţe, deoarece oasele erau calcinate excesiv, de aceea procurorii au cerut o nouă expertiză. Ulterior a venit şi sărpunsul FBI. Oasele găsite într-o lizieră din Caracal, nu reprezintă probe suficient de bune. Asta pentru că nu se poate stabili ADN-ul mitocondrial din cauza faptului că sunt foarte deteriorate.

Drept urmare, în lipsa unei dovezi clare procurorii nu pot stabili cu acuratețe dacă Luiza este în viață sau nu. Gheorghe Dinică a declarat că ar fi omorât-o pe Luiza, după care i-ar fi aruncat osemintele într-o lizieră din Caracal.

De asemenea, în aceeași lizieră indicată de presupusul criminal, Gheorghe Dinică, anchetatorii au descoperit mai multe resturi de natură umană.

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net