EXCLUSIV Vrei nuntă la palat? Te costă până-n 6.250 €

Ultima actualizare:

    Dacă vreţi să vă uniţi destinele în stil regal, aveţi nevoie însă, de un portofel “gros”
Dacă vreţi să vă uniţi destinele în stil regal, aveţi nevoie însă, de un portofel “gros”

Nu vă trebuie o baghetă magică pentru a vă transforma în prinţ sau prinţesă în ziua nunţii. Dacă vreţi să vă uniţi destinele în stil regal, aveţi nevoie însă, de un portofel "gros". Cu un buget cuprins între 1.000 şi 6.250 de euro, viitorii miri pot închiria doar locaţia la unul dintre palatele din ţară.

Bucureştenii care vor o nuntă de neuitat pot opta pentru palatul Ghika. Este situat la intersecţia dintre bd. Lacul Tei şi str. Doamna Ghica, iar fântânile arteziene, lacul sau mirosul îmbietor de tei transformă locul într-unul de vis. Sala "Tronului" se află chiar în palat şi are o capacitate de doar 70 de persoane.

Dacă vreţi o nuntă mare puteţi alege între corturile "Extralounge" (70-200 invitaţi) şi "Lounge" (100-300 invitaţi). Meniurile încep de la 49 de euro şi pot ajunge până la 85 de euro/pers.

simeon stalpnicul png

Cei care aleg să-şi facă nunta în cursul săptămânii nu plătesc chirie, iar pentru cei care rămân fideli tradiţiei şi aleg nunţile în weekend, costurile de închiriere ajung şi la 5.000 de euro. Pentru romanticii incurabili, pe domeniul Ghika există şi o biserică unde se pot oficia ceremonii religioase.

Palatul Bragadiru

Palatul Bragadiru e situat pe Calea Rahovei, în Bucureşti. Aici, salonul "Colosseum" poate găzdui 400 de persoane dacă se folosesc şi balcoanele. Închierea locaţiei costă între 3.800 şi 6.000 €, iar meniurile au preţuri cuprinse între 65 €/pers şi 100 €/pers. Cei care închiriază salonul duminica vor plăti mai puţin, doar 2.500 €.Viitorii miri beneficiază de toate serviciile: închirierea sălii, decoraţiuni, majordom la intrare, welcoming cu şampanie şi tartine, lumini sau cvartet.

Palatul Snagov

Situat la 35 de km de Capitală, palatul Snagov este renumit pentru nunţile fastuoase. Inclusiv mezina preşedintelui, Elena Băsescu, a ales această locaţie pentru cea mai importantă zi din viaţa ei. Invitaţii vor fi vrăjiţi de frumuseţea naturii, palatul fiind înconjurat de pădure, dar şi de lacul Snagov. Viitorii miri au la dispoziţie sala "Palatului" cu o capacitate de 100-150 de invitaţi şi Centrul de Conferinţe cu o capacitate de maximum 300 de invitaţi. Pentru ambele săli, chiria se ridică la 6.250 de euro. Îndrăgostiţii care optează pentru o nuntă în aer liber pot închiria pajiştea palatului cu 3.000 de euro. Meniurile pornesc de la 59 de euro/pers.

Palatul Ştirbey

Situat în Buftea, la 20 de kilometri de Bucureşti, palatul Ştirbey are patru locaţii, printre care salonul "Regina Maria" cu o capacitate de 600 de locuri, sau pavilionul "Prinţul Ştirbei" cu terasă şi o capacitate de 350 de locuri. Preţurile pentru închiriere pornesc de la 1.000 € şi ajung până la 3.000 €. În această sumă intră şi vesela, feţele de masă, husele pentru scaun, covorul roşu sau parcarea păzită. Meniul costă între 53 şi 98 €/pers. Pe domeniul Ştirbey se află şi capela "Sfânta Treime", unde se pot oficia cununii.

Castelul Cantacuzino

simeon stalpnicul png

Castelul Cantacuzino din Buşteni este situat în cartierul Zamora. Clădirea, care este înconjurată de cascade, grote şi fântâni arteziene, oferă o panoramă superbă asupra munţilor Bucegi. Dacă doriţi o nuntă mai restrânsă puteţi opta pentru una din sălile castelului. Capacitatea maximă e de 200 de invitaţi, iar dacă vreţi nuntă la cort puteţi invita circa 600 de persoane. Fie că optaţi pentru una din sălile castelului sau pentru cort, chiria e aceeaşi, 5.000 €. Un pachet cu mâncare şi băutură porneşte de la 100 € de persoană.

Castelul Corvinilor

Castelul Corvinilor din Hunedoara a fost construit în secolul al XV-lea, pe o stâncă la picioarele căreia curge pârâul Zlaşti. Impunătoarea construcţie e prevăzută cu turnuri, bastioane şi un donjon. Tariful de închiere a uneia dintre sălile castelului este de 1.200 de lei/ora. Sala "Cavalerilor" poate găzdui o nuntă de peste 300 de persoane, iar cei care vor un cadru mai intim pot opta pentru sala "Bethlen", unde încap maximum 100 de perechi. Cei care vor să se cunune la biserica de lângă castel trebuie să achite 800 lei pe oră.

Palatul Mogoşoaia

La 14 km de Bucureşti se află palatul Mogoşoaia. Aici, poţi alege să faci nunta la cort sau în restaurantul palatului "Principele Bibescu" care are o capacitate de 150 de persoane. Pe pajişte se află pavilionul "Nicole Darvari", unde încap 300 de invitaţi. Sala "Marin Preda" include şi o vastă terasă cu cerdac ce poate oferi celor 90 de persoane o frumoasă privelişte asupra întregului domeniu. Meniurile încep de la 75 €/pers. Pentru locaţiile interioare nu se percepe chirie, iar pentru cort chiria poate ajunge până la 2.000 €.

Castelul Bran

Castelul Bran e situat în Pasul Bran-Rucăr, la 30 de kilometri de Braşov. "Casa lui Dracula" atrage anual sute de mii de vizitatori, iar cei cu dare de mână îşi pot uni destinele în stil regal. Dispune de mai multe săli, însă nu puteţi organiza o nuntă mai mare de 200 de persoane. Închirierea porneşte de la 5.000 €, iar meniurile încep de la 50 €/pers. În toamna lui 2013 a fost organizată prima nuntă pentru un cuplu de cetăţeni străini: germanii Collin şi Barbara au plătit 17.000 €.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
costel corduneanu jpg
scriitorul jpeg
blocuri bucuresti 1024x580 jpg
italia roma 1024x682 jpg
Daci infatisati pe columna lui Traian foto wikimedia commons jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
download jpg
hannah gutierrez X jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net