EXCLUSIV Tatăl Emanuelei, fetița sfâșiată de un maidanez la Mediaș. ”Copila mea arăta ca după război”

fetita-muscata-de-caine-medias-de-nas.jpg

Emanuela Lupu a fost mușcată de nas
Emanuela Lupu a fost mușcată de nas

16 iunie 2019 a fost ziua în care Emanuela a văzut moartea cu ochii. Avea 10 ani și se întorcea de la școală, când în fața blocului său i-a ieșit un câine în cale. Își amintise că nu mâncase pachetul pus de mama ei și s-a apropiat să i-l dea. A fost momentul în care maidanezul a sărit și a mușcat-o de unde a apucat.

Pompiliu Lupu a povestit pentru Click! faptul că fetița lui terminase școala cu o oră mai devreme, pentru că nu se făcuse ultima materie, așa că Emanuela a plecat singură spre casă.

Tatăl Emanuelei: ”Pe haine se vedeau bucăți de carne”

Mama ei a auzit strigătele de ajutor ale copilei și a ieșit îngrozită pe balcon să vadă ce se întâmplă. A coborât într-un suflet de la etajul 4 și a găsit-o sfâșiată și plină de sânge.

pompiliu-lupu-tatal-fetitei-muscate-de-caine.jpg

Pompiliu Lupu, tatăl fetiței mușcate de câine, își dorește doar ca instanța să facă dreptate
Pompiliu Lupu, tatăl fetiței mușcate de câine, își dorește doar ca instanța să facă dreptate

”Am fost cu ea la psiholog, dar nu a trecut peste traume. Și acum, după doi ani, are coșmaruri, se teme de câini. Vă spun că arăta ca după război. Mușcată de nas, de picior în două locuri și de mână la fel. Pe haine se vedeau bucăți de carne. Câinele era pripășit la bloc de patru luni și a fost ridicat după două săptămâni de la tagedie. A fost îngrozitor”, ne-a spus Pompiliu Lupu, tatăl fetiței.

Mama fetiței mușcate de câine, gravidă în 5 luni, a pierdut sarcina din cauza șocului

Iar șocul a fost și mai mare pentru întreaga familie. Și asta pentru că soția lui a pierdut sarcina. Era gravidă în cinci luni, dar din cauza sperieturii fătul s-a oprit din evoluție la câteva zile de la cumplitul eveniment.

mama-fetitei-muscate-de-caine.jpg

Mama fetiței mușcate de câine, pe patul de spital după ce a pierdut sarcina
Mama fetiței mușcate de câine, pe patul de spital după ce a pierdut sarcina

Ajutată de Asociația Asociației Inițiativă pentru Responsabilitate Civică, familia Lupu și-a cerut dreptatea în instanță, iar ieri a venit prima decizie judecătorească.

Primăria Mediaș ar trebui să plătescă daune în valore de 17.000 de euro, deși au fost cerute 105.000 euro.

Decizia primei instanțe: Primăria Mediaș, daune de 17.000 de euro

”Avem speranță că la Apel ni se va face dreptate, iar judecătorii vor evalua corect situația”, a continuat tatăl.  Și avocatul familiei este de aceeași părere.

fetita-muscata-bandajata.jpg

Emanuela a fost mușcată de piciorul drept și de mână
Emanuela a fost mușcată de piciorul drept și de mână

„Din perspectiva cuantificarii daunelor, deși mari față de media obișnuită, raportat la suferința generată de incidentul în sine, apreciez că este nesemnificativa. Trauma suferită de minoră se va întinde pe o perioadă foarte lungă de timp. În ceea ce privește suferința părinților, care datorită acestui incident au pierdut un copil, mama suferind un avort la câteva zile de la incident, este lesne de înțeles. Aceștia au suferit un dublu prejudiciu, unul generat de suferința copilului mușcat de câine, care ar putea să nu mai fie niciodată același, și unul personal generat de pierderea unei sarcini și de vinovăția resimțită ca părinte, care nu a putut face mai mult pentru copilul lui. În privința autorității publice locale, aceasta nu respectă nici una din dispozițiile legale privind câinii fără stăpân, și nu și-a asumat nici un moment responsabilitatea pentru incident, încercând în timpul procesului să dea vina pe părinții minorei”, a declarat avocata Carmen Bordei.

cainele-care-a-muscat-fata-de-la-medias.jpg

Acesta este câinele care a mușcat-o pe fetița de la Mediaș
Acesta este câinele care a mușcat-o pe fetița de la Mediaș

În urmă cu opt ani, cazul lui Ionuț a zguduit o țară întreagă. Puștiul de doar 4 ani a murit în chinuri, devorat de șase maidanezi, în Parcul Tei, din Capitală. 

Însă cumplitul eveniment pare că nu le-a dat autorităților de gândit, astfel că în multe localități încă mai există câini fără stăpân, care umblă liberi. 

1/5

  

Loading...