EXCLUSIV A murit Iolanda, sora lui Sergiu Nicolaescu

20048800_10209423251930448_954452486_o.jpg

iolanda nicolaescu a murit
În 2013, Iolanda Nicolaescu a fost vizitată acasă de reporterul Click!. Ne-a vorbit atunci despre relația specială pe care a avut-o cu fratele său
Foto: Click!

Iolanda Nicolaescu, sora marelui regizor Sergiu Nicolaescu, a murit la vârsta de 90 de ani.

Iolanda Nicolaescu a fost adusă la spitalul Elias cu salvarea în urmă cu o lună, pentru că nu mai mânca și nu mai bea apă. 
„Nu mai mânca de câteva zile, aşa că au internat-o. Am fost atunci la ea. Era conştientă, dar slăbită din toate punctele de vedere. Era pe perfuzii”, ne-a declarat Marga, o prietenă veche de-a Iolandei. Aceasta ne-a mai spus că, la spital, a însoţit-o femeia care are grijă de casa Danei Nicolaescu, văduva regizorului. De altfel, Dana se afla în vacanță în străinătate la acea vreme. 

iolanda1.png

iolanda nicolaescu a murit
Iolanda Nicolaescu, imagine din copilărie
Foto: Arhivă personală

La un moment dat, nemaiavând ce să-i facă, medicii au hotărât s-o transfere la Secția de Geriatrie și Gerontologie a spitalului din cadrul Institutului Ana Aslan. Vinerea trecută, 7 iulie, la ora 17:45, Iolanda Nicolaescu s-a stins din viață. 

Certuri cu Dana Nicolaescu, văduva regizorului

Un an după moartea maestrului, Iolanda şi Dana nu şi-au vorbit şi au avut şi un proces, deoarece bătrâna a constestat în instanţă testamentul lăsat de fratele său. Potrivit acestuia, toată averea a fost lăsată Danei. În 2014, cele două s-au împăcat şi au încheiat un contract de vânzare-cumpărare al apartamentului Iolandei, cu clauză de întreţinere. Conform actului, Dana se obligă să aibă grijă de cumnata sa până la moarte: să-i plătească întreţinerea, menajul, mâncarea, medicamentele. În plus, îi dă 1.500 de lei pe lună şi i-a deschis un cont cu o sumă de bani.

„Se pare că, de fapt, nu există niciun contract între Dana și doamna Iolanda. Asta înseamnă că, Dana nu are niciun drept la averea Iolandei. Din câte știm noi, doamna Iolanda avea o nepoată de sânge, fosta mare balerină Simona Șomăcescu (48 de ani), care a și jucat în Coroana de Foc, film regizat de Sergiu Nicolaescu”, ne-a declarat prietena Iolandei Nicolaescu, Marga Glăvan. Tocmai de-aceea, Marga și un alt prieten al Iolandei Nicolaescu au luat deja legătura cu un avocat. 

Sergiu Nicolaescu, moartea care a cutremurat lumea filmului românesc

Sergiu Nicolaescu a decedat în 3 ianuarie 2013, la vârsta de 82 de ani, în urma unor complicaţii cardiace şi pulmonare severe. Trupul neînsufleţit al cineastului a fost incinerat pe 5 ianuarie, la crematoriul Vitan Bârzeşti din Bucureşti, cu onoruri militare, la ceremonie participând familia, prietenii şi apropiaţii regizorului.kalapod.ro

 

Loading...