EXCLUSIV! Ministrul Muncii s-a folosit de starea de urgență ca să nu le mai plătească copiilor alocația de stat

Ultima actualizare:

    Elevii care au împlinit 18 ani nu au mai primit alocația de stat din martie, pe motiv că atunci s-au suspendat cursurile
Elevii care au împlinit 18 ani nu au mai primit alocația de stat din martie, pe motiv că atunci s-au suspendat cursurile

Elevii din clasa a XII-a au fost dați uitării de guvernanți. Cei care au împlinit 18 ani au încasat ultima alocație în luna martie, pe motiv că orele de la clasă au fost suspendate. Problema este că anul școlar a fost reluat și se termină în iunie. Surse din cadrul Ministerului Muncii spun că Violeta Alexandru s-a folosit de starea de urgență ca să nu le mai plătească copiilor alocația de stat.

Leon este elev în clasa a XII-a la Colegiul Național ”Gheorghe Șincai”, din Capitală și în octombrie 2019 a împlinit 18 ani.

El, la fel ca toți elevii majori, are dreptul să primească alocația de stat pentru copii până la finalizarea liceului.

Adică până în iunie. Doar că băiatul nu și-a mai primit dreptul ce i se cuvine de două luni.

”În martie a fost ultima alocație primită. Am vorbit la școală și mi s-a spus că atunci s-au suspendat cursurile și că nu va mai primi în continuare”, ne-a spus Sorin, tatăl lui Leon.

Reporterii Click! s-au interesat despre ce este vorba și au aflat că de fapt guvernanții au ”uitat” să facă plata către elevii majori, care se întorc în bănci și se pregătesc să dea Bacalaureatul.  

”Inteligenta asimptomatică Violeta Alexandru, efemer ministru al Muncii, a lovit din nou: copiii care au împlinit 18 ani, dar care sunt încă la studii primesc alocația de stat până la finalizarea liceului. Doar că Violeta a uitat/nu a știut, astfel că elevilor care au împlinit deja 18 ani le-au fost tăiate alocațiile de stat din martie, de când școala a devenit online! Anisie, valabil și pentru tine, că ați trimis situații pe zero, de la Inspectoratele Școlare, la Agențiile de Plăți ale Ministerului Muncii! Zero, ca și Alexandru și Anisie!”, a transmis Cristian Vasilcoiu, care a lucrat în Ministerul Muncii, pe mandatul Olguței Vasilescu.

Premierul Ludovic Orban a promis că va rezolva rapid situația alocațiilor

Cei de la Ministerul Educației nu au știut să răspundă solicitării noastre și ne-au trimis să vorbim la liceu, în timp ce la Ministerul Muncii nu ne-a răspuns nimeni la telefon. 

Dar, surse din interior ne-au explicat că ”alocația se plătește potrivit prezenției școlare din programul SAFIR și cum acesta nu a mai înregistrat prezența elevilor nu li s-a mai acordat dreptul”.

Între timp, copiii așteaptă ca alocația de stat să le intre pe card și pentru lunile restante aprilie, mai și iunie, suma fiind de 150 de lei pe lună.

Aproximativ 120.000 de elevi se află acum în clasa XII-a, mulți dintre ei fiind deja la vârsta majoratului. 

Premierul Ludovic Orban a promis că se va interesa și că va rezolva rapid situația. 

image
image
image
image
image
image
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net