Ex-episcopul de Huși, Corneliu Bârlădeanu, arestat pentru violarea și abuzarea unui minor

episcopul-corneliu-barladeanu.jpg

Episcopul Corneliu Bârlădeanu
Fostul episcop Corneliu Bârlădeanu
foto: EpiscopiaHusilor.ro

Fostul episcop al Hușilor, Corneliu Bârlădeanu, pe numele său de mirean Corneliu Onilă, a fost arestat, vineri după-amiază, pentru violarea și abuzarea unui minor. Decizia aparține Curții de Apel Iași și nu este definitvă, aceasta putând fi atacată cu apel. Aceleaşi acuzaţii i se aduc şi fostului arhimandrit al Catedralei Episcopale din oraş.

Corneliu Onilă şi Sebastian Jitaru, fost arhimandrit, sunt acuzaţi că au profitat de statutul şi autoritatea pe care o aveau în faţa elevilor de la seminar şi, ani la rând, şi-au ales victime printre aceştia pentru a întreţine relaţii sexuale.

Victima ar fi un fost elev de-ai lui Onilă, de la seminarul teologic, conform stirileprotv.ro.

Ex-episcopul de Huși, Corneliu Bârlădeanu, arestat pentru violarea și abuzarea unui minor

Decizia Curţii de Apel Iaşi nu este definitivă, iar Avocatul lui Onilă, Liviu Bran, a anunţat deja că va ataca soluţia.

Corneliu Onilă, fostul episcop de Huşi, a fost reţinut joi pentru 24 de ore de către procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi, într-un dosar privind infracţiunea de act sexual cu un minor. În vara anului trecut, procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi au cerut redeschiderea dosarului acestuia. Dosarul a fost iniţial deschis după declanşarea scandalului în care au fost implicaţi fostul episcop şi alţi trei preoţi, care l-au şantajat pe Onilă. Pentru că nu ar fi avut suficiente probe, cauza a fost clasată. Corneliu Onilă a fost episcop de Huşi până în august 2017.

Fostul arhimandrit, deja în închisoare

Aceleaşi acuzaţii i se aduc şi fostului arhimandrit al Catedralei Episcopale din oraş. Jitaru este deja închis, la Penitenciarul din Vaslui, după ce în vara lui 2017 a încercat, împreună cu alți doi foști preoți, să îl șantajeze, pe episcopul de Huși. Atunci, cei trei au făcut publică o filmare mai veche, în care Corneliu Bârlădeanu apărea în ipostaze compromițătoare alături de un minor, elev de seminar.

După scandalul din vara lui 2017, Corneliu Bârlădeanu s-a retras la mănăstirea Văratec. Până să fie reținut, a locuit într-o anexă a mănăstirii, pe care localnicii o numesc “la palat”.

Citește și: 

A dispărut porno-episcopul Bârlădeanu

Noul episcop al Huşilor scoate la vânzare bolidul lui Corneliu Bârlădeanu. “Pasiunea mea o reprezintă cărţile”

 

Loading...
 
 

Citește și

  • Unde sunt vremurile când umbla cu Volkswagen Touareg şi stătea la palat? Corneliu Bârlădeanu, fost episcop al Huşilor, şi-a pierdut funcţia în vara anului trecut, după filmuleţele în care ar apărea în ipostaze intime alături de un alt bărbat. La sfârşitul săptămânii trecute, el se plimba prin pădure, alături de o măicuţă, în apropierea mănăstirii Văratec.

  • Corneliu Bârlădeanu, fostul episcop al Hușilor, n-are nici o jenă. Nici după ce a fost prins “cu pantalonii-n vine”, nu-şi recunoaşte faptele şi nu devine mai umil. Dat afară din funcţie, fostul preot locuieşte în continuare în vila de protocol ce aparţine Episcopiei Huşilor

Additional uncaught exception thrown while handling exception.

Original

Error: Call to undefined function module_list() in bootstrap_invoke_all() (line 1356 of /var/www/admin.click.ro/includes/bootstrap.inc).

Additional

RedisException: read error on connection to 172.17.0.1:6379 in Redis->auth() (line 18 of /var/www/admin.click.ro/sites/all/modules/contrib/redis/lib/Redis/Client/PhpRedis.php).


ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1