Evaluare Națională 2021. Calendar. Probe. Rezultate. Reguli de organizare

examen-evaluare-nationala.jpg

Examen de Evaluare Națională 2021
Joi, 13 mai, elevii claselor a VI-a vor susține examenul la matematică din cadrul Evaluării Naționale

Evaluare Națională 2021. Clasa a VI-a. Proba la Limbă și comunicare

Evaluarea Națională 2021 a început miercuri, 12 mai, cu proba la Limbă și comunicare susținută de elevii claselor a VI-a. Examenul a început la ora 11.00 și a durat 60 de minute. Testarea a avut rolul de a le oferi copiilor și părinților o idee asupra liceelor sau școlilor profesionale pentru care s-ar putea pregăti pe viitor. De asemenea, examenul verifică și nivelul pierderilor generate de pandemie, în contextul în care școala s-a desfășurat mai mult online și nu toți copiii au putut urma cursurile de acasă, din lipsă de echipamente sau conexiune la internet. 

Evaluare Națională 2021.Calendar

Iată care estecalendarul examenului național susținut în anul școlar 2020-2021 de către elevii claselor a VI-a, a IV-a și a II-a. 

Evaluare Națională clasa a VI-a

 • 12 mai - Limbă și com,unicare
 • 13 mai - matematică și Științele naturii 

Cele două teste vizează evaluarea competențelor fundamentale dobândite în ciclul inferior al gimnaziului (V-VI) de cei peste 181.000 de elevi înscriși în clasa a VI-a la începutul anului școlar.

copii-la-scoala.jpg

Elevi la școală care poartă mască de protecție
Notele primite nu se trec în catalog și nici nu sunt făcute publice

Evaluare Națională clasa a IV-a 

 • 18 mai - Limba română
 • 19 mai - Matematică
 • 20 mai - Limba maternă

Evaluare Națională, clasa a II-a

 • 25 mai - Limba română și Limba maternă
 • 26 mai - Citire
 • 27 mai - Matematică
 • 28 mai - Limba română scris și citit pentru elevii minorităților naționale 

Evaluare Naționala 2021. Rezultate

Rezultatele copiilor la Evaluarea Națională nu vor fi trecute în catalog, nici nu vor fi făcute publice, ci vor fi comunicate fiecărui părinte în parte de către profesorul diriginte. Rezultatele individuale obținute la aceste evaluări nu se afișează, nu se comunică public și nu se înregistrează în catalogul clasei. Ele vor fi valorificate strict la nivelul unității de învățământ prin elaborarea planurilor individualizate de învățare, acolo unde este cazul, respectiv informarea elevilor și a părinților/reprezentanților legali asupra stadiului formării și dezvoltării competențelor evaluate.

Reguli de organizare

 • Toate probele se susțin cu prezență fizică, indiferent de scenariile în care se află unitățile de învățământ. 
 • Sălile în care se susţin aceste evaluări sunt, de regulă, cele în care elevii îşi desfăşoară activitatea în mod obişnuit. Acestea sunt adaptate în prealabil, după caz, în funcţie de testul planificat, prin eliminarea oricăror materiale didactice care i-ar putea influența pe elevi.
 • Durata alocată rezolvării testelor este de 30 de minute pentru fiecare test administrat la clasa a II-a, respectiv de 60 de minute pentru fiecare test administrat la clasa a IV-a și a VI-a. 
 • Testele sunt evaluate în cadrul unităţii de învăţământ, de către cadrele didactice din respectiva unitate, în termen de cel mult 7 zile de la data susținerii ultimului test.

 

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1