Eurespal, retras de pe piață! Medicamentul poate provoca afecțiuni cardiace

Ultima actualizare:

    Unul din cele mai cunoscute medicamente împotriva tusei, Eurespal , a fost retras de urgenţă de pe piețele internaţionaleFOTO: adevarul.ro
Unul din cele mai cunoscute medicamente împotriva tusei, Eurespal , a fost retras de urgenţă de pe piețele internaţionaleFOTO: adevarul.ro

Unul din cele mai cunoscute medicamente împotriva tusei a fost retras de urgenţă de pe piețele internaţionale. Este vorba despre Eurespal, sirop şi comprimate, un medicament produs în Franța.

Medicamentul pentru tuse Eurespal a fost retras de urgență dein farmaciile din întreaga lume. Un studiu a scos la iveală că substanța din medicamentul Eurespal poate provoca afecțiuni cardiace, scrie news.ro.

Și bolnavii care urmează un tratament cu Pneumorel trebuie să îl oprească imediat şi să meargă la medic. Iniţial, decizia a fost luată de Agenția Naționala de Securitate a Medicamentului din Franța, iar apoi alerta a fost extinsă la nivel mondial.

Medicamentul Eurespal, folosit împotriva tusei, a fost retras deoarece substanţa activă, fenspirida, poate provoca probleme cardiace.

"Este o problemă de siguranţă care a fost identificată în cadrul unui studiu non-clinic efectuat chiar de producătorul francez al medicamentului respectiv. Decizia de retragere voluntară aparţine producătorului medicamentului respectiv, până când procedura de urgenţă, procedură de reevaluare a profilului de siguranţă al acestor medicamente, pentru că vorbim atât de Eurespal comprimate, cât şi de Eurespal sirop, până când această procedură va fi finalizată la nivelul Agenţiei Europene a Medicamentului. În această săptămână are loc la Londra, la sediul Agenţiei Europene a Medicamentului, reuniunea comitetului de profil şi pe agenda de lucru se află şi problema de siguranţă a fenspiridei, care e substanţa activă din acest medicament. Noi vom publica automat pe site-ul agenţiei traducerea comunicatului de presă al Agenţiei Europene a Medicamentului, comunicat care va fi emis imediat după terminarea acestei reuniuni", a declarat Anca Crupariu, purtătorul de cuvânt al Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale (ANMDM).

Sursa: news.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net