Eroii Revoluţiei de la Braşov, „comemoraţi“ cu huiduieli şi pumni

Ultima actualizare:

În timp ce rudele eroilor morţi în Revoluţie aşteptau cu lacrimi în ochi ca preotul să treacă şi să rostească „veşnica pomenire“, pe la fiecare mormânt, cei care au luptat în Revoluţie, şi de fapt astăzi au venit la troiţa din centrul Braşovului pentru a le aduc un omagiu celor trecuţi în nefiinţă, au recurs la acte de violenţă.

Râca între revoluţionari a început la Braşov încă din toamnă, când o parte dintre membrii Blocului Naţional al Revoluţionarilor, conduşi de Dorin Lazăr Maior, au decis să-şi înfiinţeze propria asociaţie, Asociaţia 21 Decembrie Braşov.

Dreptate cu pumnul

Primele tensiuni la comemorarea de astăzi au apărut încă de la depunerea de coroane, membrii BNR huiduindu-i pe cei din Asociaţia 21 Decembrie. Din cauza tensiunilor dintre cele două grupuri, în zona troiţei au fost mobilizaţi mai mulţi jandarmi, însă, după încheierea depunerilor de coroane de către autorităţi, câţiva mebri ai BNR, printre care şi Maior, au mers spre poarta cimitirului, pentru a le cere „socoteală" celorlalţi revoluţionari. „Sunteţi nişte impostori", „Aţi dezbinat revolţionarii de la Braşov", au fost doar câteva dintre vorbele grele spuse de cei din BNR. Chiar dacă între cele două părţi s-au interpus jandarmii, Ioan Demi, unul dintre liderii Asociaţiei 21 Decembrie, a fost lovit cu pumnul în faţă şi trântit la pământ de doi dintre membrii celuilalt grup, fiind scos din hărmălaie cu ajutorul jandarmilor. 

Click aici pentru a vedea mai multe imagini de la altercaţie şi a citi mai multe despre acest subiect

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
florin piersic facebook jpg
image
image
image
image
image
image
Alegeri FOTO Shutterstock jpg
alegerile europarlamentare jpg
tractor fermier pesticide tratament shutterstock 2243080773 jpg
canicula caldura furtuna vertizare foto shutterstock
Thailanda pixabay jpg
otet de mere jpg
dali
copil bolnav de rujeola pojar foto shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net