Emoționant! Operațiunea de salvare a unui pui de căprioară căzut într-un canal

Ultima actualizare:

    Micul erbivor era speriatFotografii: ARCA / Facebook
Micul erbivor era speriatFotografii: ARCA / Facebook

S-au mobilizat pentru făptura gingașă! Un pui rănit de căprioară a fost salvat miercuri în pădurea Corbeanca (Ilfov). La intervenție au participat pompieri şi activişti pentru drepturile animalelor. Căpriorul căzuse într-un canal rămas neacoperit de la marginea pădurii.

Operațiunea de salvare a puiului de căprioară a fost dezvăluită de activiştii de la ARCA, o asociaţie pentru drepturile animalelor care s-a ocupat şi de oile de pe nava scufundată la Midia, şi de caii sălbatici de la Letea. Iată ce au povestit, pe o rețea socială, oamenii cu suflet uriaș de la ARCA:

„Veni, video, salvus. Adică am venit, am făcut live video, am salvat. Găsiţi filmarea live în care am intervenit pentru salvarea unui căprior tânăr căzut printr-o gură de canal rămasă neacoperită, la marginea pădurii Corbeanca. Filmul evenimentelor e simplu.

1. Cei de la ISU Bucuresti-Ilfov - Detaşamentul Buftea ne-au sunat, conform protocolului pe care îl avem cu ei. Fuseseră anunţaţi de doi biciclişti, aflaţi întâmplător în zonă, despre prezenţa animalului rănit, căzut în canal. Felicitări atât domnilor biciclişti, care au stat cu noi până la rezolvarea cazului, cât şi pompierilor care au fost nevoiţi să meargă câţiva kilometri pe jos, până la locul accidentului, pentru că maşina lor (prea grea) nu avea acces în zonă.

2. Pentru că am avut norocul şi să fie la doi paşi de noi, dar şi să avem o maşină suficient de dotată cât să mergem cu ea până la locul indicat, în 10 minute eram la faţa locului.

3. Am intrat în canal pentru a-i face un mic tranchilizant căpriorului speriat. 

4. După scoaterea animalului din gaură, i-am găsit doar răni superficiale, cea mai însemnată fiind o zgârietură sub ochi, pe care i-am tratat-o pe loc şi rapid, cu multă grijă şi cu puţin unguent.

5. Cât timp noi îl mai bibileam ca să fim siguri că e OK, căpriorul a zis să ne asigure el însuşi, aşa că s-a ridicat pe toate patru picioarele şi a luat-o la sănătoasa. E drept ca i-am administrat si un antisedan. Garantăm că e sănătos şi sperăm că va trăi fericit. L-am şi zărit imediat după eliberare si l-am fotografiat pentru voi. 

6. N-am plecat doar trei, câţi veniserăm, ci cu maşina plină, pentru că i-am dus înapoi la maşina lor şi pe domnii pompieri, cărora le mulţumim încă o dată pentru că sunt oameni adevăraţi si foarte sufletişti. Încă o dată, ne-a impresionat profund compasiunea lor si dorinţa de a ajuta.  Acum, ne întoarcem la oile noastre, la propriu. Pace şi iubire multă, oameni buni!“ 

Vezi mai multe imagini pe adevarul.ro!

image
image
image
image
image
image
japoneza shutterstock 1824440588 jpg
iasi oras romania jpg
masa de pranz jpeg
ligia deca cozi gradinite de vara inscriere 842028 webp
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net