Emoționant! Mobilizare de forțe pentru salvarea lui Patrocle din apa înghețată a râului Suceava

patrocle3.jpg

Câine în râul Suceava
Nu se știe cum a ajuns cățelul în apa râului
Fotografii: ISU Suceava

Pompierii din Suceava au avut ieri o misiune specială: au salvat din apa rece ca gheața a râului Suceava un cățel care risca să moară. Speriat, zgribulit, protagosnistul acestei aventuri a scăpat cu bine și a fost botezat Patrocle.

„Nu toți eroii poartă pelerine! Iar ei sunt eroii noștri - ISU Bucovina Suceava. Și un amărât de câine care părea că ne-așteaptă acolo cuminte și resemnat, să-l salvăm. Nu știm cum a ajuns el în apa Sucevei, nici cât timp a stat în apă. Cert este că mult n-o mai ducea, deja se clătina când am ajuns acolo, stors de puteri și de vlagă”, au scris pe pagina lor de Facebook reprezentanții asociației Casa lui Patrocle.

patrocle1.jpg

Un pompier a coborât malul abrupt și a scos patrupedul din apă
Un pompier a coborât malul abrupt și a scos patrupedul din apă

Potrivit acestora, doi oameni din localitate au dat de el și au anunțat asociația care, la rândul ei, a cerut ajutorul militarilor. Un echipaj ISU a venit la locul indicat, pregătit cu autospeciale și tot echipamentul, ca pentru o misiune de salvare obișnuită. Un pompier a coborât malul abrut și, în câteva minute, a scos din apă patrupedul amorțit de frig și de spaimă.

patrocle6.jpg

Acțiune a pompierilor pentru salvarea unui cățel
O adevărată mobilizare de forțe pentru salvarea unei vieți, fie ea și a unui animal

A fost învelit cu o pătură, dus la veterinar, stabilizat, uscat, încălzit, vaccinat și hrănit. „Pompierii au acționat ca-n filme și, doar în câteva minute, cățelul era deja în brațele noastre. Acum are buletin de Patrocle. Și a mai trecut o zi, am mai salvat o inimă”, mai spun reprezentanții asociației.

patrocle5.jpg

Cățelul a scăpat cu bine și a fost botezat Patrocle
Cățelul a scăpat cu bine și a fost botezat Patrocle
Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1