"Elena Udrea nu va fi trimisă niciodată în România"

5-act-1-3col-foto-inquam-photos-liviu-florin-albei.jpg

Octombrie 2017, ultima apariţie a Elenei Udrea la DNA. Ce zâmbitoare era!
Foto: Inquam Photos
Citeste tot despre: 

Fugara Elena Udrea duce o viaţă de om normal, deşi ar fi trebuit să fie închisă într-o celulă. A fugit din România cu doar patru luni înainte să primească condamnarea şi a ales un stat cu care ţara noastră nu are tratat de extrădare. Iată ce şanse mai sunt ca blonda să ajungă după gratii, mai ales că între timp a devenit mamă!

În februarie a fugit din ţară ca să scape de puşcărie, iar fotografia ei apare  pe site-ul Poliţiei Române la categoria ”persoane urmărite”, alături de criminali, violatori şi tâlhari. Asta nu o împiedică însă pe Elena Udrea, 44 de ani, să trăiască bine mersi la distanţă o 10.700 km de casă, tocmai în Costa Rica. Zilele trecute, „blonda de la Cotroceni” a născut o fetiţă superbă, iar mama ei a plecat să o viziteze, la fel şi iubitul, Adrian Alexandrov, cu 11 ani mai tânăr decât ea. Practic, a început acolo o viaţă nouă şi toată lumea ştie unde se află. Dar, legal, nu poate fi adusă în ţară ca să-şi ispăşească condamnarea de 6 ani de închisoare pentru luare de mită şi abuz în serviciu, comise pe când era ministrul Turismului. Decizia judecătorilor a fost dată în iunie, în Dosarul ”Gala Bute”. „Şi ce dacă am părăsit ţara? Ce vă agită atât de tare de nu dormiţi noaptea?“, a spus fostul ministru, după ce i s-a aflat isprava. 

Primul pas a fost să fie dată în urmărire internaţională, apoi cei de la Ministerul Justiţiei au trimis către autorităţile costaricane o solicitare de a fi trimisă în România. Dar cum ţara noastră nu are cu Costa Rica tratat de extrădare, ci doar relaţii diplomatice, procesul este de durată. ”Solicitarea trebuie analizată de o instanţă de acolo, care va stabili dacă o extrădează sau nu. Apoi, ea a solicitat azil politic, un dosar care se află în lucru. Dar ca să-i fie acceptat, Elena Udrea trebuie să aducă dovezi că a fost persecutată politic, de exemplu: filmări cu ea în cătuşe la DNA, înregistrări din emisiuni, poze, martori etc. E suficient să scape şi dacă fapta de care este acuzată să nu fie incriminată în ambele state. Şi să nu uităm că a născut şi că fetiţa ei este cetăţean costarican. După părerea mea, nu va fi trimisă niciodată în România”, ne-a declarat avocatul Adrian Cuculis.

În opinia lui, singura şansă ca fostul ministru al Turismului să fie văzut acasă ar fi printr-o gafă proprie. Şi anume să intre pe teritoriul UE sau al unui stat cu care avem tratat de extrădare.

Loading...