Elena Udrea are sechestru pe toată averea. Suma este uriașă: 4,7 milioane de euro

Ultima actualizare:

    Elena Udrea are sechestru pe toată averea. Suma este uriașă: 4,7 milioane de eurofoto: facebook
Elena Udrea are sechestru pe toată averea. Suma este uriașă: 4,7 milioane de eurofoto: facebook

Elena Udrea este departe, tocmai în Costa Rica, și se bucură de fetița pe care tocmai a născut-o, Eva-Maria. Însă, în țară, magistrații au decis punerea sub sechestru a întregii sale averi -prezente, trecute și viitoare, până la concurența sumei de 4,7 milioane de euro, în dosarul Hidroelectrica.

Viața merge înainte! Elena Udrea s-a pus la adăpost în Costa Rica, unde a născut o fetiță, Eva Maria. Însă, în țară, magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au decis luni (1 cotombrie) instituirea sechestrului pe toate bunurile deţinute de Elena Udrea, până la concurenţa sumei de 4,7 milioane de euro, în vederea confiscării speciale în dosarul Hidrolectrica. Fostul ministru este trimisă în judecată de DNA pentru trafic de influenţă şi spălare a banilor, scrie News.ro.

Magistraţii Curţii de Apel au respins, luni (1 octombrie), excepţiile formulate de Elena Udrea şi au decis că poate începe judecarea pe fond a dosarului.

Curtea de Apel a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra tuturor bunurilor mobile şi imobile, prezente şi viitoare ale Elenei Udrea, până la concurenţa echivalentului în lei a sumei de 4.700.000 euro (21.620.000 lei), în vederea confiscării speciale.

Avocatul Elenei Udrea pregătește căile de atac

Decizia poate fi contestată, iar Veronel Rădulescu, avocatul Elenei Udrea, spune că apărarea pregăteşte căile de atac. ”Aşteptăm să ni se comunice, apoi în termenul legal vom pregăti căile de atac la Înalta Curte”, a declarat pentru News.ro avocatul Elenei Udrea.

De ce este acuzată Elena Udrea

  • În dosarul Hidroelectrica, Elena Udrea şi Dan Andronic au fost trimişi în judecată de procurorii DNA în 20 decembrie 2017, pentru trafic de influenţă şi spălarea banilor, respectiv mărturie mincinoasă. Elena Udrea a fost acuzată că a cerut cinci milioane de dolari de la omul de afaceri Bogdan Buzăianu pentru ca în schimb să intervină pentru menţinerea contractului între Hidrolectrica şi firma acestuia.
  • Potrivit procurorilor, în cursul anului 2011, Elena Udrea a acceptat promisiunea făcută omul de afaceri Bogdan Buzăianu, prin intermediari, de a primi suma de cinci milioane de dolari pentru a interveni pe lângă factori de decizie din Ministerul Economiei şi din SC Hidroelectrica SA, pentru menţinerea în condiţiile deja negociate (preţ şi cantitate de energie furnizată) a contractelor pe care societatea omului de afaceri le încheiase cu Hidroelectrica.
  • Din suma promisă, Elena Udrea a primit, în noiembrie 2011, prin intermediari, 3.800.000 de dolari, dar şi o creanţă de 900.000 de euro. Pentru a ascunde că era beneficiara reală a creanţei de 900.000 euro, Elena Udrea a preluat creanţa de la firma controlată de omul de afaceri, prin interpunerea unei alte firme paravan.

Elena Udrea a fost condamnată

Elena Udrea a fost condamnată în 5 iunie de instanţa supremă la şase ani de închisoare pentru luare de mită şi abuz în serviciu în dosarul „Gala Bute” şi se află în Costa Rica din luna februarie, fiind dată în urmărire.

Elena Udrea a născut în 20 septembrie, iar avocatul acesteia, Veronel Rădulescu, spunea că nu mai există nici o şansă ca ea să fie extradată, acum că a născut, întrucât copilul va primi cetăţenie costaricană, iar statul nu va permite separarea lui de mamă, scrie news.ro.

image
image
image
image
image
image
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net