Elena Udrea are interzis în România. Uite ce o obligă să rămână în Costa Rica!

Ultima actualizare:

    Elena Udrea nu poate veni în România, din cauza cererii pentru refugiat politic pe care o are depusă în Costa Rica
Elena Udrea nu poate veni în România, din cauza cererii pentru refugiat politic pe care o are depusă în Costa Rica

Au trecut zece luni de când Elena Udrea a fugit din țară și acum ar putea veni acasă fără să fie arestată. Dar, din păcate, situația ei nu este atât de simplă. Atâta timp cât are de clarificat statutul de rufugiat politic pe care l-a cerut în Costa Rica, Udrea are interzis în România.

A petrecut Crăciunul în familie, alături de copil, mamă și de iubitul ei și își dorește acum să vină în România.

Chiar își făcea speranțe că va organiza botezul micuței Eva (3 luni) acasă. Dar iată că pentru Elena Udrea lucrurile nu sunt atât de simple. Ea nu are voie să intre în țară câtă vreme în Costa Rica se discută cererea pentru refugiat politic.

”Pentru Elena Udrea nu prezintă interes plecarea din Costa Rica dacă ar fi să ne gândim la scopul ei inițial, acela de a fi azilantă politică în acest stat, chiar dacă în acest moment este liberă să se miște fără nici o restricție. Cererea de azil nu poate fi luată în considerare fără posibilul azilant și fără o audiere a acestuia, fapt pentru care, dacă încă își urmează planul, va rămâne în Costa Rica și va plusa pe ideea urmăririi penale politice din România”, a precizat pentru Click! avocatul Adrian Cuculis.

Acest lucru a fost întârit și de apărătorul Elenei Udrea din Costa Rica, Vanessa Leandro. Femeia spune că fostul ministru nu are voie să intre în România, altfel îşi pierde solicitarea de refugiat politic. La fel și Alina Bica.

Elena Udrea, prima poză cu Adrian Alexandrov și Eva după cea a fost eliberată din penitenciar
Elena Udrea, prima poză cu Adrian Alexandrov și Eva după cea a fost eliberată din penitenciar

”Nu pot sub nici o formă să iasă din Costa Rica atâta timp cât există aceaste cereri. Este un caz complex, dosarele lor au împreună 4.000 de pagini. S-a demonstrat prin ce s-a întâmplat în ultimele zile că nu este o decizie ce se putea lua foarte uşor, dar sperăm să se lămurească totul şi să se rezolve solicitările cât mai rapid. Din punctul meu de vedere, elementele, informaţiile, tot ce s-a întâmplat în ultimul timp, le va permite autorităţilor să ia în sfârşit această decizie. În cazul Alinei Bica, ea a înregistrat solicitare în ianuarie, anul acesta, iar Elena Udrea în martie. La Elena Udrea este şi un caz special, despărţirea de fiica ei născută prematur. Legal, dacă mă întrebaţi pe mine, nu trebuia ca ele să fie arestate având în vedere că sunt solicitante de azil politic, iar asta arată că nu a existat niciodată riscul de fugă în cazul lor. Fără nici o îndoială, dorinţa Elenei Udrea şi a Alinei Bica este de a primi statut de refugiat politic în Costa Rica. Având în vedere tot ce s-a întâmplat, trebuie să informăm acum Comisia care are în vedere cererile lor. Le vom trimite documentele oficiale pe care le-am primit, adică acelea care au dus, iată, la eliberarea Elenei Udrea şi Alinei Bica”, a precizat avocata pentru România tv.

Elena Udrea şi Alina Bica erau în arest preventiv în Costa Rica din 3 octombrie, în baza unor mandate Interpol emise la cererea autorităților din țara nostră.

Ele au fost eliberate pe 24 decembrie, după ce judecătorii de la Înalta Curte au suspendat condamnările lor.

Până când se vor rejudeca apelurile, acestea sunt libere. Celebra blondină a fost condamnată în iunie 2018 la 6 ani de închisoare pentru acte de corupție și a fugit din țară în februarie, cu patru luni înainte de a primi sentința definitivă.

Condamnarea Alinei Bica a venit tot în vară.  

image
image
image
image
image
image
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net