Elan Schwartzenberg scapă de dosarul penal pentru complicitate la dare de mită

elan-schwartzenberg_0.jpg

elan schwartzenberg
Elan Schwartzenberg a scăpat de dosarul în care este acuzat de complicitate la dare de mită
foto: arhiva Click!

Tribunalul Bucureşti a dispus încetarea procesului penal împotriva omului de afaceri Elan Schwartzenberg, pe motiv că faptele s-au prescris. Fostul soț al Mihaelei Rădulescu a fost trimis în judecată de DNA pentru complicitate la dare de mită în dosarul legat de campusul social "Henri Coandă" din Constanţa.

"În baza art. 396 alin. 6 Cpp şi art. 16 alin. 1 lit. i Cpp încetează procesul penal faţă de inculpatul Emilian Schwartzenberg sub aspectul complicităţii la infracţiunea de dare de mită prev. de art. 48 alin. 1 rap. la art. 255 alin. 1 din vechiul Cod penal, cu aplicarea art. 6 din Legea nr. 78/2000 şi a dispoziţiilor art. 5 alin. 1 din noul Cod penal, întrucât s-a împlinit termenul de prescripţie a răspunderii penale. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare", se arată în decizia tribunalului, citată de Agerpres.

De altfel, în iunie 2019, un procuror de la DNA anunţa în sala de judecată că faptele de care era acuzat Emilian Schwartzenberg s-au prescris şi solicita atunci ca omul de afaceri să nu mai aibă un mandat de arestare în lipsă.

Elan Schwartzenberg a fost dat în urmărire internațională în acest caz

Elan Schwartzenberg a fost trimis în judecată în decembrie 2017 de procurorii DNA, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la dare de mită, într-un dosar disjuns din dosarul privind construirea de locuinţe în campusul social "Henri Coandă" din Constanţa, în care fostul primar Radu Mazăre, fratele acestuia, Alexandru Mazăre, şi omul de afaceri Avraham Morgenstern au fost recent achitaţi de Instanţa supremă.

Procurorii DNA susţin că, în cursul anului 2011, Elan Schwartzenberg l-a ajutat pe Avraham Morgenstern, administrator unic al societăţii Shapir Structures SRL, să îi dea suma totală de 175.000 de euro lui Radu Ştefan Mazăre, primarul municipiului Constanţa de la acea vreme, pentru ca acesta să facă demersuri astfel încât Shapir Structures SRL să câştige o licitaţie având ca obiect contractul de construire a campusului social 'Henri Coandă' în valoare de circa 10 milioane de euro.

Citește și:

DNA cere arestarea lui Elan Schwartzenberg. Care sunt acuzațiile

Potrivit anchetatorilor, ajutorul acordat de Schwartzenberg a constat, pe de o parte, în faptul că a intermediat darea sumei de 175.000 de euro prin interpunerea, pe traseul banilor, a societăţii offshore Melici Management Inc. - societate al cărei beneficiar real era - şi, pe de altă parte, a facilitat relaţia dintre Radu Mazăre şi Avraham Morgenstern, fiind prieten cu cei doi.

Elan Schwartzenberg a plecat din România în 2016, fiind dat în urmărire internaţională.

Loading...

Citește și

  • Omul de afaceri Elan Schwartzenberg, fugit din ţară de peste şase ani şi urmărit internaţional, a declarat vineri, într-un interviu acordat B1 TV, că postul Realitatea TV a fost furat de Cozmin Guşă şi Maricel Păcuraru, cu susţinerea „unora” din sistem, iar Sebastian Ghiţă a fost susţinut de fostul general operativ al SRI Florian Coldea. El mai spune că nu a fugit din ţară în 2012, ci a mers în vacanţă cu fiul său, afirmând că înainte de a pleca, un personaj apropiat de Florian Coldea l-a avertizat că i se vor face înscenări.

  • mihaela radulescu felix baumgartner

    Se împlinește acuși un an de când Mihaela Rădulescu (46 de ani), înduioșată de sarcina colegei de juriu de la „Românii au talent”, Andra, promitea că ea va fi jurata gravidă în sezonul următor al emisiunii.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1