El a inventat pâinea cu proteine din peşte

Ultima actualizare:
Profesorii de la Ingineria Alimentelor au obţinut medalia de aur cu o realizare inedită
Profesorii de la Ingineria Alimentelor au obţinut medalia de aur cu o realizare inedită

Produs nou! Trei profesori de la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor din Galaţi au creat o pâine premiată cu aur la Infoinvent, o expoziţie internaţională în domeniul creativităţii şi inovării. Alimentul este total diferit de pâinea tradiţională, care este dezechilibrată nutriţional, după cum explică specialiştii.

Pâinea creată de Petru Alexe, Cristian Dima şi Romulus Marian Burlus, profesori la  Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor din Galaţi, denumită pâine echilibrată nutriţional cu extract de proteine miofibrilare din peşte, este o adevărată realizare în domeniul ingineriei alimentare.

Alimentul conţine numeroase proteine din extrase de peşte, care acoperă complet necesarul organismului. Mulţi producători de pâine au introdus aditivi în procesul de fabricaţie, interesându-i mai puţin sau chiar deloc partea nutriţională, mai exact dezechilibrul pe care îl poate aduce în organismul uman.

Partea spectaculoasă a produsului creat de către cei trei profesori este că proteina miofibrilară din peşte se poate extrage nu doar din fileul de peşte, aşa cum s-ar putea crede la prima vedere, ci chiar şi din peştii cărora le-a fost extrasă carnea, fiind practic aproape de stadiul de deşeu industrial. 


    Profesorii de la Ingineria Alimentelor au obţinut medalia de aur cu o realizare inedită
Profesorii de la Ingineria Alimentelor au obţinut medalia de aur cu o realizare inedită

”Produsul aduce o echilibrare nutriţională a pâinii. Pâinea în formula tradiţională este dezechilibrată în câţiva aminoacizi esenţiali, iar aceştia trebuie să existe atât calitativ, cât şi cantitativ. Calitativ este în raportul care se află între ei. Aducerea acestor proteine de înaltă calitate extrase din peşte face ca pâinea să se echilibreze complet, astfel încât consumul de pâine acoperă complet necesarul de proteine al organismului”, spune, pentru adevarul.ro, profesorul Petru Alexe, unul dintre creatorii produsului.

Pâinea poate fi consumată de orice persoană, cu excepţia celor care au intoleranţă la gluten. Introducerea pe piaţă a pâinii echilibrate nutriţional în proteine înseamnă că orice consumator va lua aminoacizii esenţiali exact în proporţia de care are nevoie. De amintit este că proteinele miofibrilare din peşte nu au miros.

Produsul va fi brevetat şi scos pe piaţă

Pâinea echilibrată nutriţional a impresionat la Infoinvent, o expoziţie internaţională specializată în domeniul proprietăţii intelectuale, creativităţii şi inovării, unde juriul i-a acordat medalia de aur.

Produsul va fi brevetat şi scos pe piaţă în cel mai scurt timp, la un preţ puţin mai mare decât cel al unei pâini clasice.

Profesorii şi studenţii de la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor din Galaţi s-au specializat deja pe brevetarea unor produse alimentare excepţionale şi apoi pe producerea lor pe scară industrială, cel mai recent exemplu fiind un baton proteic care va fi produs de firma Sanovita.

Inventatorii speră ca statul să se implice în subvenţionarea diferenţei de preţ, astfel încât toată lumea să şi-o poată permite.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia pixabay jpg
Femeie care bea ceai FOTO Shutterstock
Apartament Cannes Foto Booking jpg
strada slanic prahova jpg
istanbul pixabay jpg
beneficiile jocului la varsta adulta 1536x864 jpg
Afl â care sunt principalii pomi fructiferi care nu trebuie s â +¢i lipseasc â din gr âdin â min jpg
Metrou Victoriei FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net