El e fermierul din Covasna care face caşcavalul «istoric»

7-actu-1-3col.jpg

O roată standard de caşcaval preparat de Nicolae Manea cântăreşte 400-450 de grame şi se vinde cu 10 lei
Citeste tot despre: 

Ce ar putea să aibă în comun istoria şi caşcavalul? Cel mai bun răspuns îl poate da Nicolae Manea, un fermier din Covasna, care a lansat pe piaţă o specialitate de caşcaval având imprimate chipurile unor personalităţi istorice.

Nicolae Manea are o fermă de familie în Covasna şi continuă o tradiţie începută de străbunii săi. Caşcavalul său este la mare căutare în zonă, chiar dacă maghiarii sunt majoritari, iar brânzeturile sale au imprimate chipurile unor personalităţi din istoria României, scrie adevarul.ro. „Am început în 2012. Mi-am zis atunci să ies din anonimat şi să fac ceva ca lumea. Făceam şi înainte brânzeturi bune, dar atunci mi-a venit ideea să fac ceva bun şi ca gust, dar şi ca ambalaj, care să fie la mare căutare. Şi fiind eu mai naţionalist şi pasionat de istorie, am decis să fac caşcaval purtând feţele unor personalităţi care ne-au marcat istoria. Le vând aici, iar clienţii mei sunt români şi maghiari din zonă”, rememorează Manea.

Şi aşa a apărut caşcavalul Decebal, Mihai Viteazul, Vlad Ţepeş şi mulţi alţii, până la regele Ferdinand. 

„Am pus un stindard dacic şi chipul lui Decebal. Şi am mai făcut caşcaval cu Avram Iancu, iar în anul centenar şi cu regele Ferdinand al României, cel care a întregit ţara. Tot aşa, am mai făcut caşcaval având imprimate figura lui Mihai Viteazul, Malus Dacus, adică Dacul cel rău, cum îi spuneam atunci. Şi cu Vlad Ţepeş, căruia i-am zis Vlad Drăculea”, a explicat Nicolae Manea.

Loading...