Ei merg cinci kilometri pe jos până la şcoală

6-actu-1-preot-5col.jpg

Şapte dintre cei opt fraţi, alături de mama lor şi de părintele Constantin Neacşa
Citeste tot despre: 

Le-a ars casa în care stăteau cu chirie şi acum locuiesc într-un saivan. E povestea emoţionantă a opt fraţi, dintre care cinci merg la şcoală. Părinţii fac eforturi mari pentru a le pune ceva pe masă şi pentru a-i trimite îmbrăcaţi decent la ore. Un preot a sărit în ajutorul familiei nevoiaşe şi, cu ajutorul enoriaşilor, le-a umplut sufletul de bucurie.

Familia Bairam, din Caracal (Olt), are zece membri. Cei doi soţi se străduiesc din răsputeri să-i crească pe cei opt copii. Mama îi îngrijeşte, tatăl merge la muncă şi strânge fiecare bănuţ. Cinci dintre copii sunt elevi la Şcoala Gimnazială nr. 1 din Caracal, unde sunt înscrişi foarte mulţi puşti de etnie romă, scrie adevarul.ro. Ceea ce îi diferenţiază pe fraţii Bairam de alţi copii este dorinţa lor de a veni, zi de zi, la şcoală. „M-au impresionat. Cei mici fac eforturi să ajungă la ore, nu absentează, sunt atenţi”, povesteşte învăţătoarea Luciana Cârstea (23 de ani). “Ei străbat cinci kilometri pe jos, fiindcă locuiesc cumva în câmp. Uneori, când vremea e rea, îi mai aduce tatăl cu căruţa“, adaugă ea, care îl are printre elevi pe Aron (clasa a III-a), unul dintre cei opt fraţi. „Copilul e cuminte, mereu atent, cere tot timpul teme. Lucrez diferenţiat cu el, şi în timpul orelor, dar şi când mai avem ocazia“, explică învăţătoarea. 
Aron e pasionat şi de fotbal, dar acasă nu putea să-şi exerseze talentul, întrucât singura minge pe care a avut-o a fost una din cârpe. Preotul Constantin Neacşa i-a făcut prichindelului cea mai frumoasă surpriză. „M-am oprit în Caracal şi i-am cumpărat o minge. Când a văzut-o, nu i-a mai trebuit nimic“, zâmbeşte părintele. Ajutat de „fiii duhovniceşti“ care vin cu daruri la Parohia Izvoru, preotul a reuşit să-i bucure pe toţi membrii familiei. Părintele le-a adus în Postul Paştelui haine noi, jucării şi alimente.

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1