Eco-taxa pe pungi de plastic a fost majorată. Cât vom plăti în plus

pungi_din_plastic-magazin-cumparaturi.jpg

Noile prevederi obligă taxarea oricărui tip de pungi din plastic, indiferent de grosimea sau forma lor
Noile prevederi obligă taxarea oricărui tip de pungi din plastic, indiferent de grosimea sau forma lor
FOTO: adevarul.ro

Valoarea eco-taxei pentru pungile din plastic crește de la 0,10 lei, la 0,15 lei, a decis marți, 25 iunie, Guvernul, la propunerea Ministerului Mediului. Noile prevederi obligă taxarea oricărui tip de pungi din plastic, indiferent de grosimea sau forma lor.

Planeta este sufocată de deșeurile din plastic. De aceea, și la noi în țară se iau măsuri pentru reducerea consumului de plastic. Valoarea eco-taxei pentru pungile din plastic crește de la 0,10 lei, la 0,15 lei, a decis marți, 25 iunie, Guvernul, la propunerea Ministerului Mediului.

De asemenea, vor fi interzise pungile din plastic foarte subțire, fără mâner, disponibile gratuit, de obicei la raioanele de fructe și legume.

Eco-taxa pe pungi de plastic a fost majorată

Ministrul mediului, Grațiela Gavrilescu, a declarat că această măsură este una esențială pentru reducerea consumului de pungi de plastic, care au un impact devastator asupra mediului.

"Iată că, dacă anul trecut am interzis pungile din plastic subțiri cu mâner, acum venim cu măsuri noi pentru a determina comercianții și populația să aleagă măsuri alternative. Sunt vizate, în primul rând, acele pungi din plastic foarte subțire fără mâner, pe care le găsim disponibile gratuit, de obicei, la raioanele de fructe și legume, si pe care, ulterior, le reîntâlnim în natură. Nu putem asista pasivi la distrugerea ecosistemelor și trebuie, deci, să acționăm”, a declarat Grațiela Gavrilescu.

În afară de creșterea cuantumului eco-taxei, noile prevederi obligă taxarea oricărui tip de pungi din plastic, indiferent de grosimea sau forma lor. Sunt exceptate de la plată alternativele ecologice (biodegradabile și compostabile), ca de exemplu produse din amidon sau celuloză.

Citește și

Ora Pământului 2019. Cum poți să participi

Dezastru pe Dunăre. Tone de gunoaie acoperă apa fluviului

Loading...

Citește și

  • Marți, 19 martie, este Ziua Mondială a Apei. Oamenii de știință din întreaga lume se gândesc la cele mai bune soluții să păstreze apele curate, dar și cum să economisim apa

    Marți, 19 martie, este Ziua Mondială a Apei. Oamenii de știință din întreaga lume se gândesc la cele mai bune soluții să păstreze apele curate, dar și cum să economisim apa. Iată 7 sfaturi importante să consumi mai puțină apă!

  • Nu trebuie să staţi pe întuneric, dar puteţi face economie la energie electrică foarte simplu. Stingeţi luminile în încăperile unde nu se află nimeni, folosiţi aparatură electrocasnică economică. Sunt doar câteva metode de a micşora facturile. Iată alte 20 de ponturi.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1