Dumitru Paraschiva, prima medalie la Jocurile Invictus de la Sydney!

dumitru_paraschiva-jocurile_invictus_sydney.jpg

plutonier adjutant dumitru paraschiva prima medalie la Jocurile Invictus de la Sydney
Prima medalie pentru echipa României la Jocurile Invictus de la Sydney a obținut-o plutonierul adjutant Dumitru Paraschiva. Militarul rănit în Afganistan a obținut medalia de bronz la canotaj în sală
FOTO: MApN

Echipa României a obținut o primă medalie la Jocurile Invictus de la Sydney. Plutonierul adjutant Dumitru Paraschiva a obținut medalia de bronz la canotaj în sală, la proba de rezistență.

Prima medalie pentru echipa României la Jocurile Invictus de la Sydney a obținut-o plutonierul adjutant Dumitru Paraschiva. Militarul rănit în Afganistan a obținut medalia de bronz la canotaj în sală, la proba de rezistență

La proba de 4 minute, anduranță, Dumitru Paraschiva a obținut locul 3, iar Ciprian Iriciuc locul 4 din 21 de competitori. La proba de 1 minut, sprint, Dumitru Paraschiva a obținut locul 5, iar Ciprian locul 11 din 47 de competitori.

Cine este Dumitru Paraschiva

Plutonierul adjutant Dumitru Paraschiva (35 de ani) s-a născut în județul Brașov, este căsătorit și are doi copii. Militarul este încadrat la Centrul de Instruire pentru Infanterie și Vânători de Munte “Constantin Brâncoveanu” Făgăraș.

Plutonierul adjutant Dumitru Paraschiva a fost rănit în anul 2009, în Afganistan. Pe timpul unei misiuni de intervenţie rapidă, aflat într-o patrulă mixtă, împreună cu o echipă genistică americană, autovehiculul uşor blindat de tip Humvee, în care se afla, a trecut peste un dispozitiv exploziv improvizat, informează Ministerul Apărării. Militarii au fost atacaţi, concomitent, cu focuri de armament uşor de infanterie şi lovituri de aruncător de grenade antitanc. A suferit un traumatism cranio-cerebral şi a stat aproape două luni în comă indusă (gradul II de invaliditate).

Echipa României la Jocurile Invictus de la Sydney

La Jocurile Invictus de la Sydney vor participa militari răniţi din 18 ţări membre sau partenere ale NATO.

Românii vor fi prezenţi la probele de tir cu arcul, atletism, canotaj de sală, powerlifting, ciclism, înot şi volei din şezut.

Anul trecut, la prima participare, eroii români au reuşit să obţină patru medalii, dintre care una de aur (tir cu arcul pe echipe), una de argint (tir cu arcul simplu) şi două de bronz, la canotaj şi proba de 1.500 metri.

loading...
Loading...