Dramele lui Gabriel Dorobanțu: “La 10 zile după Covid, mi-a murit mama”. Cât de mult s-a chinuit artistul

gabriel_dorobantu-mama.jpg

Gabriel Dorobanțu și mama lui
foto: arhivă personală

Gabriel Dorobanțu a trăit momente cumplite în pandemie! Cântărețul a fost la un pas de moarte din cauza infectării cu noul coronavirus. După ce a reușit să învingă virusul, la zece zile de la ieșirea din spital, o altă dramă l-a lovit pe îndrăgitul artist: mama acestuia a decedat!

Gabriel Dorobanțu (67 ani) a trecut pe lângă moarte, după ce s-a infectat cu SARS-COV-2, în urmă cu patru luni. Solistul a stat internat 12 zile în Spitalul din Băicoi și a reușit până la urmă să învingă virusul. Cântărețul a avut o formă gravă de Covid, saturația plămânilor scăzând la 60 la sută, atunci când salvarea l-a dus la spital. Cântărețul s-a temut pentru viața lui și a slăbit foarte mult. În aceeași perioadă, solistul a mai trăit o dramă. Mama lui, singurul său părinte rămas în viață, era pe patul de moarte și fără nici un sprijin, având în vedere că băiatul său se lupta pentru propria sănătate. Din păcate însă, după externare, la doar câteva zile, cea care i-a dat viață lui Gabriel Dorobanțu s-a stins din viață.

„Nu am putut s-o îngrijesc pe mama muribundă”

„Am avut Covid, am fost spitalizat, am fost într-o situație disperată, am fost la un pas de moarte. M-au ajutat asistentele și medicii să reînviu. Tratamentul a fost bun și m-am făcut bine. Dar, la 10 zile după externare, a murit mama. Au fost două mari cumpene, am crezut că nu voi mai putea cânta, din cauza problemelor mari respiratorii. Eu cred că sunt un om puternic. Ajunsesem la 65 de kilograme în timpul spitalizării. Mă îngrozea că nu mai puteam să fac gimnastică, mă îngrozea că nu mai puteam să cânt, că obosesc dacă urc până în dormitor. M-a îngrozit că nu puteam să o îngrijesc pe mama când era muribundă. După ce mergeam să îi dau un pahar cu apă, trebuia să mă așez să mă odihnesc pe un fotoliu. Sunt experiențe teribile prin care treci prin viață pe care n-ai mai vrea să le ai. Nu că te face luptător, dar așa e viața, nu ai ce face. Depinde cum gândești, de liniștea ta interioră pe care trebuie să o ai”, a mărturisit artistul, invitat la emisiunea „Acces Direct”, de la Antena 1.

"Nu puteam să o las pe mama într-o garsonieră și să o vizitez doar de Crăciun și de Paște"

Artistul le datorează enorm de mult părinților lui, care acum nu mai sunt în viață. Tatăl său, care a murit și el, l-a încurajat tot timpul să devină un artist excepțional, în timp ce mama lui era mult mai critică. „Ei m-au învățat să le fiu recunoscător pentru că s-au străduit să am o educație bună, nu au cheltuit în zadar. Mi-am luat părinții cu mine, ne-am mutat în București. Tata a murit de mult. Am rămas cu mama, nu puteam să o las într-o garsonieră și să o vizitez doar de Crăciun și de Paște. La noi nu exista așa ceva. Mama era un foarte bun observator al vieții mele artistice. Era singura care mă critica, care mă enerva, mi se părea că ea nu înțelege și nu știe ce înseamnă să fii artist, dar probabil că tot ce-mi spunea era adevărat”, a mai adăugat Gabriel Dorobanțu.

Citește și:

Gabriel Dorobanțu, internat 12 zile cu COVID, face mărturisiri tulburătoare

Gabriel Dorobanțu: "Când am ajuns la spital, eram vânăt”. Mărturii despre experiența Covid

 

Loading...