Dramă în Kandahar. Iulian lupta în Afganistan ca să-şi termine casa

Ultima actualizare:

    Plutonierul Iulian Dumitrescu avea 33 de ani
Plutonierul Iulian Dumitrescu avea 33 de ani

Momente cumplite în teatrul de operaţiuni din Afganistan! Doi militari români au murit sâmbătă, aproape de Kandahar, în urma unui schimb de focuri cu talibani îmbrăcaţi în uniforme ale forţelor afgane. Un alt soldat a fost rănit şi a fost transportat de urgenţă la un spital militar american din Germania. În familiile soldaţilor originari din Buzău e jale mare.

Militarii români îi instruiau, într-o bază de pregatire din apropierea localităţii Kandahar, pe poliţiştii afgani. Era sâmbătă, ora 10.45, când s-a deschis foc asupra lor de către persoane purtând uniforme ale forţelor afgane de securitate, scrie adevarul.ro. “Militarii români au ripostat cu foc, ucigându-i pe agresori. În schimbul de focuri, care a durat trei-patru minute, trei militari români au fost răniţi. Din nefericite, doi dintre ei au decedat”, a comunicat Ministerul Apărării Naţionale.

Tinerii ucişi sunt plutonierul Iulian Dumitrescu (33 de ani) şi sergentul Adrian Vizireanu (36 de ani). Sergentul rănit este Bogdan Dragomir (26 de ani) şi a fost transportat la un spital militar american din Germania. Cei trei subofiţeri buzoieni erau plecaţi în Afganistan de la începutul lui martie, cu Batalionul 620 Operaţii Speciale din Buzău. În memoria lui Dumitrescu şi a lui  Vizireanu, soldaţii români din baza aeriană NATO de la Kandahar au coborât drapelul tricolor în bernă şi au ţinut un moment de reculegere.

Familia Dumitrescu, din comuna buzoiană Smeeni, e şocată. Iulian plecase pentru a doua oară în Afganistan. Urma să se recăsătorească la toamnă şi strângea bani ca să-şi termine casa. “Este de nedescris durerea din sufletele noastre”, spune, cu greu, Marian Dumitrescu, tatăl militarului.

Sergentul Adrian Vizireanu
Sergentul Adrian Vizireanu

Cel de-al doilea soldat căzut sâmbătă la datorie, Adrian Vizireanu, era din Buzău si activase ca arbitru de fotbal în liga judeţeană. El plecase în Afganistan pentru că avea nevoie de bani pentru a-şi ajuta un membru al familiei cu probleme de sănătate.

Bunica se roagă pentru sănătatea nepotului

Bunica lui Bogdan, răvăşită de suferinţă
Bunica lui Bogdan, răvăşită de suferinţă

În localitatea buzoiană Maxenu, familia sergentului Bogdan Dragomir se află în suferinţă. Tânărul rănit sâmbătă a urmat cariera de militar datorită fratelui mai mare, care lucrează în aceeaşi unitate de operaţii speciale din Buzău. Bunica militarului a fost şocată când a aflat despre suferinţa nepotului ei şi se roagă în fiecare clipă pentru Bogdan.

Click! spune

Plutonierul Iulian Dumitrescu şi sergentul Adrian Vizireanu vor fi avansaţi la gradul de sublocotenent post-mortem, anunţă Ministerul Apărării Naţionale. Trupurile lor vor fi repatriate după ce vor fi încheiate toate formalităţile.

Citeşte mai mult pe adevarul.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net