Dosar penal, după ce subiectele de la Evaluarea Naţională au apărut pe Facebook în timpul examenului

examen-evaluare-nationala.jpg

Evaluare Națională 2021
Media obţinută la Evaluarea Națională reprezintă un criteriu pentru admiterea elevilor la liceu

Poliţiştii din Vrancea au deschis dosar penal pentru divulgarea informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice, după ce subiectele de la Evaluarea Naţională au apărut pe Facebook în timpul derulării examenului, la Şcoala "Ion Basgan" din Focşani.

IPJ Vrancea a precizat, joi seară, că a fost deschis dosar penal în urma sesizării Inspectoratului Şcolar cu orivire la subiectele de la proba de Limba română a Evaluării Naţionale.

”În urma verificărilor efectuate, la nivelul Poliţiei Municipiului Focşani a fost înregistrat un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzute de articolul 304 din Codul penal, respectiv divulgarea informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice”, a transmis, joi, IPJ Vrancea, citat de News.ro.

Subiectele la Română au fost postate pe Facebook în timpul examenului

Cercetările au fost demarate în urma sesizării că subiectele la Română au fost postate pe reţeaua de socializare la ora 10.39, practic în timpul desfăşurării probei.

Faptele au avut loc la Şcoala "Ion Basgan" din Focşani unde directorul instituţiei anunţă o anchetă internă pentru a afla cine a postat pe internet subiectele în timpul examenului.

Totodată, o anchetă a fost iniţiată de la Inspectoratul Şcolar, care ca o primă măsură în urma acestui incident a decis schimbarea comisiei de examen pentru proba de matematică, înlocuitori fiind numai inspectori şcolari.

La Şcoala "Ion Basgan" sunt 102 elevi de clasa a opta care susţin Evaluarea Naţională.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat, la finalul probei de Limba română, că la trei şcoli din ţară subiectele au fost publicate înainte de ora stabilită de către minister. 

Citește și:

Subiecte Limba Română, Evaluare Națională 2021. Ce-au avut de rezolvat elevii de-a VIII-a

Subiecte Matematică, Evaluare Națională 2021. Ce au avut de rezolvat elevii din clasa a VIII-a

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1