Dorin Chioțea, mesaj devastator despre accidentul fiului său. Cine i-a acordat copilului primul ajutor

Ultima actualizare:

    Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

Groaza pe care o are orice părinte a trăit-o marți seara Dorin Chioțea, jurnalist TVR în echipa matinalului „Cu capu-n zori”. Fiul lui cel mic, Victor, 4 ani, a fost rănit în urma unui accident, iar cele 26 de minute care s-au scurs până la sosirea echipajului SMURD au fost o eternitate pentru părinții copilului. Dorin Chioțea a avut un înger păzitor în persoana medicului pediatru Ioana Nicolau, de la Spitalul Grigore Alexandrescu.

"În cea mai grea noapte din viața mea vreau să mulțumesc medicilor pentru lupta lor. Mi-am văzut fiul de 4 ani și jumătate întins pe caldarâm, în frigul acestei toamne târzii, după ce Carmen urla din toate celulele ei că ne moare copilul lovit de o mașină. În primele două minute, Victor nu a mișcat, nu a spus nimic. Inert ca o cârpă era. Apoi a început să plângă horcăind, cu sângele șiroind. I-am văzut fruntea crăpată, piciorul stâng răsucit, genunchiul drept tăiat. Aveam senzația că se scurge viața din el și tot ce puteam să fac era să-l păstrez nemișcat. Așa am făcut cunoștință cu oroarea neputinței. Au trecut 26 de minute până când a sosit ambulanța SMURD. În timpul acesta - când cred că am devenit mai bătrân cu 26 de ani - am găsit ceva luciditate să postez pe Facebook o poză, poate oribilă, dar despre care am gândit că poate face minuni, poate grăbi lucrurile. Și, oricât de paradoxal ar părea, le-a grăbit, pentru că sute de colegi și de prieteni s-au mobilizat, au sunat la toate cunoștințele posibile. Nu voi avea niciodată cuvinte și sentimente să le mulțumesc îndeajuns. Iar din neant, în acea singurătate teribilă, a apărut lângă mine venind de nicăieri doctorița Ioana Nicolau, pediatru la Spitalul Grigore Alexandrescu. Nu am văzut-o în viața mea. Probabil Dumnezeu a trimis-o, pentru că a oprit cu ajutorul Poliției (care în 3 minute a blocat străzile, o reacție colosală!) mașini să ceară trusele medicale de prim ajutor. 26 de minute înseamnă timpul pentru care un om cu relații, o persoană publică, cu studii medicale și cu pilele directe și indirecte la care un cetățean obișnuit nici nu visează, îl poate obține în nordul capitalei României pentru fiul sau în această pandemie nenorocită. Sunt mii de orașe și de comune unde această infinitate e mult mai vastă. E dramatic, putea fi tragic, este enorm de lent, dar asta e ce oferă sistemul medical acum. Nu sunt mașini, nu sunt medici, CoViD19 ocupă tot timpul și toate energiile. Victor Mihai este un băiețel puternic. A fost stabilizat de doctori, e la terapie intensivă. Nu îi va fi ușor în următoarele zile și săptămâni. Va rog să va rugați pentru el. Doamne-ajută!

Micuțul va fi operat în cursul zilei de miercuri

Dorin Chioțea a explicat starea de sănătate în care se află fiul său în urma accidentului. Dorin Chioțea, jurnalist TVR, a intervenit în direct la România TV, unde a povestit despre accidentul fiului său, Victor, 4 ani, cel mai mic dintre cei 3 copii ai lui. Copilul se află în prezent la spital și va fi operat în cursul zilei de mâine. 

”Viața ți se poate schimba de-a dreptul dramatic într-o secundă. Este o luptă a medicilor pentru băiețelul nostru cel mic. A fost o neatenție, l-a lovit o mașină. Are niște fracturi. Ideea este că până a venit ambulanța au trecut 26 de minute. Nu aș găsi o vină. Pur și simplu am discutat cu doctorii de pe mașină, mi-au spus că veneau de la Otopeni, mașinile sunt prinse în epidemia de Covid. Pur și simplu nu există mașini, nu există doctori suficienți. Nu ai cum să faci față. Au fost cele mai grele minute din viața mea cu copilul pe caldarâm, pe care nu puteam să îl mișc. Nu ai voie să îl miști pentru că nu știi ce fel de traumatisme are. Are multiple fracturi. M-am bucurat că i-am auzit vocea când a început să plângă. 26 de minute este enorm, dar nu sunt salvări. Copilul va fi operat mâine. E o situație serioasă”, a declarat Dorin Chioțea pentru România TV.

Citește și:

Carmen & Dorin Chioţea – „Cu trei copii acasă n-ai timp de nicio criză“

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net