Doi soţi care au intrat în contact cu italianul infestat, internaţi la spitalul judeţean din Târgu-Jiu

spitalul-judetean.jpg

spitalul judetean tg jiu
Un cuplu care a interacţionat cu italianul a fost internat în Spitalul Judeţean Tg-Jiu pentru a fi testat

Cetățeanul italian bolnav de coronavirus a avut mai multe întâlniri de afaceri în Craiova, în perioada 18 - 22 februarie. De altfel, el a vizitat-o pe soacra sa, din judeţul Gorj şi a participat la câteva partide de vânătoare. Autorităţile au activat protocoalele necesare în acest tip de situaţie, iar o anchetă epidemiologică a fost declanşată. Măsuri de carantină şi de izolare au început să fie dispuse, în funcţie de caz, iar un cuplu care a interacţionat cu bărbatul a fost internat la spitalul judeţean din Târgu-Jiu.

Un echipaj de ambulanţă a ajuns în comuna Bâlteni, din Gorj, pentru a-i duce în carantină pe cetăţenii care au avut legătură cu bărbatul infectat cu coronavirus. În plus, oamenii legii au discutat cu soacra bărbatului pentru a afla cu exactitate care a fost traseul pe care acesta la parcurs în timpul şederii din România. Potrivit primelor informaţii, el ar fi intrat în contact cu un număr ridicat de persoane în cele cinci zile. 

Cel mai probabil, familia italianului va fi băgată în carantină sau în izolare pentru a preveni răspândirea infecţiei cu coronavirus. În timp ce primarul şi oamenii legii efectuează cercetări pentru a reconstitui traseul bărbatului, în comună se instaurează un sentiment de nesiguranţă în condiţiile în care unele persoane nu doresc să recunoască faptul că au intrat în contact cu italianul testat pozitiv.

Doi soţi care au interacţionat cu italianul, internaţi la boli infecţioase, în Târgu-Jiu

Au început deja internările în rândul persoanelor cu care italianul depistat pozitiv la testul cu coronavirus a intrat în contact în timpul şederii sale în România. Un cuplu a fost izolat în secţia de boli infecţioase a spitalului din Târgu-Jiu şi vor efectua analizele necesare. O altă persoană care ar fi intrat în contact cu italianul se află în spital, în condiţii de izolare şi aşteaptă să primească rezultatele analizelor.

Cine este italianul sosit în România 

Italianul, în vârstă de 71 de ani, locuieşte în oraşul Cattolica şi lucrează în domeniul hotelier, fiind un împătimit al vânătorii. De alfel, se pare că acesta era şi scopul vizitei sale în România- participarea la o partidă de vânătoarea, dar şi întrevederea cu nişte parteneri de afaceri. Pacientul infestat cu coronavirus deţine un bar în Italia, care este momentan închis. Toţi angajaţii barului vor fi nevoiţi să efectueze o serie de analize, precum şi testul care detectează existenţa coronavirusului. 

 

Loading...

Citește și

  • italian infestat cu coronavirus

    Un bărbat de 71 de ani, cu reşedinţa în oraşul Cattolica (regiunea Emilia Romagna), recent întors din România, a fost diagnosticat cu coronavirus. Se pare că între 18 şi 22 februarie el a călătorit în Craiova, România, apoi s-a întors Italia, prezentând simptomatologia coronavirusului. El se află în momentul actual internat într-un spital din Rimini, în secţie de boli infecţioase şi este în afara oricărui pericol. Iată cine este bărbatul, potrivit Ministerului român de Externe, care a făcut demersuri, în regim de urgenţă, pentru a obţine informaţii suplimentare despre şederea acestuia în România.

  • Doi angajați ai Aeroportului Otopeni, îmbăcați în salopete de protecție, care dezinfectează o sală de așteptare

    Un italian de 71 de ani, care s-a întors recent dintr-o vizită efectuată în România, a fost depistat cu coronavirus și este internat la spitalul de boli infecțioase din localitatea Rimini. Ministerul român al Afacerilor externe încearcă să afle care sunt zonele din țară pe care le-a tranzitat pacientul.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1